Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet imecesine biz de katılacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet imecesine biz de katılacağız”dedi.

Yayınlanma: 30.10.2018 - 09:35
Abone Ol google-news

Yenimahalle Belediyesi tarafından Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde yaptırılan “Gazi
Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi ve Dumlupınar Sosyal Tesisi”nin açılış töreninde
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu efeler karşıladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Okurları (CUMOK) ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin gazetemiz için yaptığı imece çağrısına destek verdi. Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi’nce Afyon Dumlupınar’a yaptırılan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi ve Dumlupınar Sosyal Tesisleri’nin önceki gün gerçekleştirilen açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, törenler sırasıda Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri ve yazarımız Işık Kansu’yla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet imecesine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Cumhuriyet Vakfına ilişkin imece gayet güzel bir girişim. Hepimizin, herkesin destek olması gerekiyor. Cumhuriyet gazetesini yaşatmak gerek. Gayet güzel bir girişim. Biz de katılacağız imeceye. Herkesin, hepimizin desteklemesi gereken bir imece.”

Atatürk’ün mirası gazetemiz Cumhuriyet’in imece kampanyasına destek çığ gibi. CHP’li belediye başkanları da yaptıkları değerlendirmede, havuz medyasının oluşturulduğu bir dönemde Cumhuriyet gazetesine olan gereksinimin açık olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet yaşadıkça geleceğimiz aydınlık olacaktır” dediler.

Destek mesajları özetle şöyle:

-Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu: Basının halkın desteğiyle beraber ayakta durması bağımsız ve özgür olması için çok önemli. O yüzden bu kampanya çok değerli ve kıymetli. Ne kadar çok insan katılır ve destek verirse gazete de o kadar çok ayağa kalkar ve dik olur. Ülkemizin özgür basına ihtiyacı var. Havuz medyasının oluşturulduğu bir dönemde Cumhuriyet gazetesine olan ihtiyacımız çok açıktır.

'Cumhuriyet, Atatürk ilkeleri demektir'

-Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: Cumhuriyet gazetesi, halkın haber alma hakkını kamu adına yapan bir yayın organı olmaktan öteye geçen bir anlam taşır. Cumhuriyet gazetesi, yaşı bir asıra yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti demektir. Adını Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği bir mirastır. Cumhuriyet, Atatürk ilkeleri demektir. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesidir. İktidarlara göre şekillenen değil her şart ve koşulda ilkelerinden, çağdaşlıktan, aydınlanmadan ödün vermemek demektir. Cumhuriyet, bu ülkede kendini yurtsever olarak nitelendiren herkesin sahip çıkması gereken, her sabah kolunun altına sıkıştırdığında Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine olan umudunu da yüreğinde tazelediği bir gelenektir. Cumhuriyet gazetesine sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. n Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer: Cumhuriyet, Cumhuriyet’in hem kökü hem geleceğidir. Cumhuriyet yaşadıkça geleceğimiz aydınlık olacaktır.

‘Ortak sorumluluk’

-Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: Bir bütün olarak Cumhuriyeti ve kurumlarını ayakta tutmak tarihi bir sorumluluk; özgür ve eşit bir dünya mücadelesinde en temel desteğimiz, birikimimizdir. Bugünün koşullarında Cumhuriyet gazetesini ayakta tutmak, sahiplenmek bağımsız gazeteciliği, yeni bir medya anlayışını ayakta tutmaktır. Kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde Atatürk’ün yanında korkusuzca mücadele veren Cumhuriyet ve onun tarihi mirasını sahiplenmek bu ülkede herkesin ortak sorumluluğudur. Biz, bunun bilincinde olarak Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğiz...

-CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: Halkın haber alma özgürlüğü adına 94 yıldır doğru ve objektif habercilik yapan Cumhuriyet gazetesi, çok daha uzun yıllar yaşamalı ve yaşatılmalı. Türk basınının büyük çoğunluğunun güce teslim olduğu bu süreçte dimdik duran Cumhuriyet’e hep birlikte sahip çıkalım.

'CUMHURİYET GAZETESİ YAŞAMALI'

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi dün gazetemizin Şişli’deki merkezini ziyaret ederek imece kampanyasına destek verdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gazetemizi ziyaret ettiği için mutlu olduğunu söyleyen Hamzaçebi, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ile görüştü. Hamzaçebi, Cumhuriyet’e destek kampanyasını çok anlamlı bulduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt Cumhuriyet Gazetesi yaşamalı, yaşaması yetmez, çok daha güçlü olmalı. İmecenin yanındayım, yanınızdayız. Bu kampanyayı destekleyeceğim” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler