İnsan Hakları İzleme Örgütü: 3. havalimanı işçileri serbest bırakılsın

İnsan Hakları İzleme Örgütü(HRW), iş cinayetleri ve kötü çalışma koşulları nedeniyle işçilerin protestolarına neden olan 3. havalimanı(İstanbul Havalimanı) için yayımladığı raporda, tutuklu inşaat işçilerinin serbest bırakılması için Türkiye’ye çağrıda bulundu. Ayrıca eylem yaptıkları için işinden edilen işçilerin geri dönmesi talep edildi.

Yayınlanma: 30.10.2018 - 15:47
Abone Ol google-news

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW), Türkiye Direktörü Emma Sinclair-Webb, tutuklu işçilerin serbest bırakılması yönünde yaptığı çağrı şöyle:

“Çalışma koşullarını protesto eden çok sayıda işçinin işten çıkarıldığı ve haklarında cezai işlem başlatıldığı vurgulanan bir rapor yayımlayan HRW’nin çağrısı şöyle: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son mega projesinin cam ve çelik duvarlarının arkasında, kötü çalışma koşullarını protesto eden 30 işçi ve bir sendika başkanı hapiste tutuluyor. Hapisteki işçiler serbest bırakılmalı, tüm işçiler hakkında açılmış ceza soruşturmaları düşürülmeli ve protesto eylemi yaptıkları için haksız olarak işten çıkartılmış diğer tüm işçiler de işlerine geri dönebilmeli.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler