Sıra arkadaşlarından Berkay Ustabaş için özgürlük çağrısı

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 10 aydır tutuklu bulunan Berkay Ustabaş için basın toplantısı düzenleyen İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Berkay Ustabaş'ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 30.10.2018 - 16:07
Abone Ol google-news

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 5 Ocak’tan beri tutuklu bulunan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berkay Ustabaş'ın, 1 Kasım'da görülecek 4. duruşması öncesi İstanbul Üniversitesi öğrecileri Önder Babat Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, aradan 5 yıl gec¸mesine ragˆmen Berkin Elvan'ın katillerinin hala elini kolunu sallayarak gezdiği hatırlatılırken, Berkay Ustabaş'ın cezaevinde tutulduğu belirtildi.

"BERKAY'I MÜCADELENİN EN ÖN SAFLARINDAN TANIYORUZ"

Açıklamada, Berkay Ustabaş ve tüm tutuklu öğrenciler için özgürlük talep edilirken şu ifadelere yer verildi:

Bizler, Berkay’ı yemekhane boykotlarından, 6 Kasım YO¨K kars¸ıtı eylemlerden, anti-demokratik bir s¸ekilde atanan rektörlere kars¸ı yu¨ru¨tu¨len eylemlerden; Hergele’den, Ana Kapı o¨nu¨nden ve es¸it, parasız, bilimsel ve demokratik u¨niversite mu¨cadelesinin en o¨n saflarından tanıyoruz. Bu yu¨zden, yapılan hunharca saldırıların sebebini ve Berkay’ı tutuklayarak bizlere, demokratik u¨niversite mu¨cadelesine ve hatta Gezi milyonlarına verilmek istenen mesajı biliyoruz. Bu mesaja I·stanbul U¨niversitesi’nin Turan Emeksizlerden bugu¨ne onlarca yıllık mu¨cadele tarihinden aldıgˆımız inanc¸ ve kararlılık ile cevap veriyoruz: Ne kendi kaderimizi ne de u¨niversitesinden alınıp do¨rt duvarın, demir kapıların ardına koyulan Berkay gibi on binlerce o¨gˆrencinin kaderini, muktedirlerin iki dudagˆının arasından c¸ıkacak so¨ze teslim etmeyeceğiz!

"TUTUKLU ÖĞRENCİLERE ÖZGÜRLÜK"

Sıra arkadas¸ları olarak onun “Berkin” diyen sesinin do¨rt duvarın daha “o¨zgu¨r” yanındaki yankıları olacak ve o¨zgu¨rlu¨gˆu¨ne kavus¸ana dek onun “adalet" mu¨cadelesini bas¸ta I·stanbul U¨niversitesi olmak u¨zere her alanda yu¨kseltecegˆiz. Vizelerine, finallerine girmesi gerektigˆi zamanlarda ona reva go¨ru¨len bu tutsaklıgˆın ve go¨rdu¨gˆu¨ is¸kencelerin takipc¸isi olacagˆız!

Buradan da c¸agˆrımızı yineliyoruz, Berkay ve tutuklu olan on binlerce o¨gˆrenci ic¸in 1 Kasım gu¨nu¨ 12.30’da C¸agˆlayan Adliyesi’nde olacagˆız: O¨zgu¨rlu¨gˆu¨mu¨z ve egˆitim hakkımız ic¸in direnmekten vazgec¸meyecegˆiz!

Berkay Ustabas¸’a ve tu¨m tutuklu o¨gˆrencilere o¨zgu¨rlu¨k!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler