11 aydır tutuklu Ustabaş hakim karşısında

Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’ın Gezi Direnişi sırasında polis tarafından katledilen Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Yayınlanma: 31.10.2018 - 23:28
Abone Ol google-news

 

Berkay Ustabaş, 11 aydır Kırıkkale F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu bulunuyor. Ustabaş’ın yanı sıra Adil Kayam ve Ali Olcayto Öğretmen’in de tutuklu yargılandığı dosyada sanıklardan Özgür Arslan ile Helin Bölek de farklı suçlamalardan tutuklu yargılanıyor.

<haber-dikey:1126454>


CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de Ustabaş’ın yarın görülecek duruşması öncesi açıklamada bulundu. Berkin’in katillerinin dışarıda olduğunu ama Berkin’i anan bir üniversite öğrencisinin eğitim hakkından da mahrum bırakılarak tutuklu bulunduğunu belirten Bingöl, “Berkay’ın özgürce dolaşması, bilim üretmenin en kıymetli yeri olan üniversitede derslerine girmesi gerekirken dört duvar arasına sıkıştırılması iktidarın gençliğe yönelik politikalarının en açık örneğidir. Eleştiriye tahammülü olmayan, küçücük bir çocuğun katledilmesinde dahi acılı annesini yuhalatacak kadar zalimleşenler elbette gençlikten ve onların yürüttüğü mücadeleden korkacaklardır” dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler