Berkay Ustabaş'ın tutukluluğuna devam karar verildi

Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berkay Ustabaş, bugün 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. Ustabaş, 4'üncü duruşmada da tahliye edilmedi.

Yayınlanma: 01.11.2018 - 18:54
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1119834,1127836>

"Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak” suçlamasıyla 5 Ocak günü tutuklanan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş, bugün Çağlayan Adliyesi’ndeki 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 4’üncü kez hakim karşısına çıktı. Ustabaş, yine tahliye edilmedi.

Duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, CHP eski miletvekili Barış Yarkadaş ve Berkin Elvan’ın ailesinin destek verdiği açıklamada, "Berkin’i anmak suç değildir”, “Berkay Ustabaş’a özgürlük” sloganları atıldı.

Açıklamanın ardından duruşma salonuna geçildi.

Berkay Ustabaş, SEGBİS'le katıldığı duruşmada şunları söyledi:

“Üç duruşmadır mahkemeye gelme talebinde bulundum cevap alamadım. Beş ayrı dilekçe yazdım. Herhangi bir gözaltı olmadan kendi irademle ifade verdim. Yargıdan kaçmadım, kaçma şüphesi ile tutuklandım.

Yargıdan kaçmadım ve oraya gelme isteyişim de bunun göstergesidir. Oraya çıkıp kendimi savunmak istiyorum.

Ya siz beni tahliye edin bir sonraki duruşmada oraya gelip savunma yapayım ve orada bu dosyayı anlatayım ya da beni duruşmaya getirin.”

Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma, 15 Ocak 2019 saat 14.30'a ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler