‘Patlama sesleri vardı’

İstanbul Ümraniye’de metro yapımının sürdüğü yolda önceki gece çökme meydana geldi. Yaşanan faciada 2 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Sinpaş Aqua City 2. Etap sakinleri ise çökmeye tepki göstererek “Günlerdir patlama seslerinden uyuyamıyoruz. Evlerimiz titriyor. Patlamalar genelde gece oluyor. Evler sallanıyor” dedi.

Yayınlanma: 02.11.2018 - 22:22
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1128948>

Dudullu-Bostancı Metro Hattı şantiyesinin yanındaki yolda meydana gelen göçük sonrası 10 metre çapında, 7-8 metre derinliğinde çukur oluştu. Çökmenin meydana geldiği yerin yanında bulunan siteye ait güvenlik kulübesi ile şantiyeye ait konteyner de göçük altında kaldı. İtfaiye ve polis ekipleri yaptığı çalışmalarda güvenlik görevlileri Güray Halat ve Mehmet Altun’un cansız bedenine ulaştı. Çevredeki binalar tedbir amaçlı tahliye edildi. Öte yandan, çevreye doğalgaz kokusu yayılması üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, caddedeki gaz akışını kesti. 

‘Yetki verenler sorumlu’

İnşaatın dibinde yer alan Sinpaş Aqua City 2. Etap sakinleri ise bir süredir yolun kaymaya başladığını belirterek, “Hat boyu denetim yapılmalı. Bir an önce önlem alınmalı” ifadelerini kullandı. İBB’den yapılan açıklamada ise çökmenin, Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nın Parseller İstasyonu ile Depo Sahası arasındaki tünel imalatlarının, istasyon tarafındaki son genişletme etabında meydana geldiği bildirildi. Bölgeye giden İBB Başkanı Mevlüt Uysal, dinamite ilişkin “Şu anda dinamit patlatılacak bir durum söz konusu değil. Çünkü orada tünel daha öncesinden yapılıp bitmiş. Sadece makas değiştirme alanında bir genişletme çalışması var. Olay olurken altta da çalışmalar var ama çok ani bir şekilde bir çökme. Bunun sebebine tabii ki bakılıyor. Nihayetinde sorumluları varsa biz de üzerine gideceğiz, gereği yapılacaktır” dedi. Bölgeyi ziyaret eden CHP İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Bu işin sorumluları ‘oldu bitti’ye getirerek tedbirsizce inşaat yapan Büyükşehir firması ve onlara bu yetkiyi verenlerdir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler