Mezarda da rahat yok: AKP'li belediye ölülere borç çıkardı

AKP’li belediye ölülere borç çıkardı, 5 yılı geçen mezar yerleri için para isteniyor.

Yayınlanma: 04.11.2018 - 22:04
Abone Ol google-news

 

AKP yönetimindeki Trabzon Büyükşehir Belediyesi, defin işlemi 5 yılı geçen mezarlıklar için tahsis ücreti çıkardı. Ücreti ödeyemeyenlerin mezarına yeni defin yapılacağı öğrenildi.

AKP ezici çoğunluğundaki Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 12 Ekim 2018 tarihinde, mezarlıklarda parası ödenmeyen ve tapusu bulunmayan yerlerle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nu görüştü. Meclis, raporu kabul ederek 01.01.2019 tarihinden sonra uygulama yapılmasına karar verdi. Uygulama duyuruda açıkça belirtilmedi. Ancak mezarlıkta yakınları bulunan vatandaşların Sülüklü Mezarlığı yetkililerine başvurması sonucunda kararın içeriği anlaşıldı. Buna göre mezarlıklarda yakınları bulunanlar tahsis ücreti ödememişlerse, 1 Ocak 2019’a kadar bu bedelleri ödemeye çağırılıyor. Üstelik faiziyle birlikte.

Sülüklü Mezarlığı’nda kimisi 50, kimisi 40 yıl önce ölmüş 3 akrabası bulunan Y.K. adlı vatandaştan, faizleriyle birlikte 5 bin TL civarından para isteniyor. Bu paranın yatırılmaması halinde mezar yerinin “kimsesiz mezarlığı” statüsüne geçirileceği ve üzerine yeni defin işlemi yapılacağı belirtiliyor.

Öte yandan mezarlıklarda yakınları bulunanlara herhangi bir tebligat yapılmadığı, mezarlığa gelenlerin müdürlüğün camında asılı yazıyı görmesi sonucu durumu öğrenebildiği, isteyene de bir fatura çıkarılmadığı öne sürüldü. Trabzon’un eski mezarlarında 50, hatta 100 yıllık mezar bulunuyor. Bu insanların yakınlarına nasıl ulaşılacağı, yakınlarının borcu kabul edip etmeyeceği belirsizken, herhangi bir yakını olmayan ölüden nasıl para tahsil edileceği anlaşılamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler