Gümüşhane'de toplu hayvan ölümü: İnceleme başlatıldı

Gümüşhane’de bir ahırdaki 50 büyükbaş hayvanın 21’i telef oldu. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

Yayınlanma: 05.11.2018 - 17:43
Abone Ol google-news

Gümüşhane’ye bağlı Yaydemir köyünde oturan Ali Yalçın, sabah saatlerde girdiği ahırında, büyükbaş hayvanların hareketsiz yattığını gördü. Ahırda 50 büyükbaş hayvandan 21’nin hareketsiz şekilde yatması üzerine Yalçın, veteriner hekimden yardım istedi. Çağrılan veteriner hekim Abidin Kobya, ahırda yaptığı incelemede 21 büyükbaş hayvanın telef olduğunu belirledi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de, zehirlenme ihtimaline karşı hayvanlardan numune alarak tahlil için Ankara Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü'ne gönderdi.

'İNCELEME BAŞLATILDI'

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Ali Yalçın, çok üzgün olduklarını telef olan hayvanların gelini Nigar Yalçın'a ait olduğunu söyledi. Alınan numunelerin incelendiğini belirten Ali Yalçın, “Burada ne olduğunu bilmiyoruz. Sabah 07.00'de ahıra geldik. Hayvanlar telef olmuş. Veteriner zehirlenmeden olduğunu söyledi. Henüz bir neticemiz yok. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de gelip inceleme yaptılar. Tahlile göndermek için parça aldılar" dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler