Erdoğan: Emperyal bir dünyada yaşamak istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin İran yaptırımları hakkında "Böyle bir yaptırıma uymayız. Yaptırım kararını doğru bulmuyorum. Dünyanın dengesini bozmaya yönelik yaptırımlar. Yaptırım uluslararası hukuka da diplomasiye de aykırı. Emperyal bir dünyada yaşamak istemiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 06.11.2018 - 13:32
Abone Ol google-news
<video:1132879>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan, ABD'nin yaptırım kararına ilişkin soruya, "Böyle bir yaptırıma uymayız. Yaptırım kararını doğru bulmuyorum. Dünyanın dengesini bozmaya yönelik yaptırımlar.  Yaptırım uluslararası hukuka da diplomasiye de aykırı.  Emperyal bir dünyada yaşamak istemiyoruz" dedi.

ABD ile SDG'nin ortak devriyeye çıkmasını kabul edemeyeceklerini belirten Erdoğan, "Kabul etmemizin mümkün olmayacağı böyle bir durum sınırda ciddi olumsuzluklara neden olur" dedi.. Erdoğan, bakanların yerelde aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise, "Darda, zorda kalmadıkça neden olmasın" ifadelerini kullandı

Erdoğan, Binali Yıldırım'ın İBB adaylığı iddiasıyla ilgili, "Sizin gönüllerinizden geçeni takvim içinde hayata geçiririz" diye konuştu.

<haber-yatay:1132669>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler