‘Washington YPG’yi yeşertmek istiyor’

General Ali Er ABD’nin PKK yöneticileri Karayılan, Bayık ve Kalkan hakkında para ödülü koymasını değerlendirdi.

Yayınlanma: 07.11.2018 - 00:00
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1133241,1133321>

ABD’nin PKK yöneticileri Karayılan, Bayık ve Kalkan hakkında para ödülü koymasını değerlendiren emekli General Ali Er, gelişmenin YPG’nin yeşertilmek istenmesi olduğunu söyledi. Er, “Türkiye’ye yönelik bir jest olduğunu düşünürsek çok yanılırız. Bunun anlamı şudur: PKK’ye net bir mesajdır. Kendinizi söndürün. Kendi yetiştirdikleri militanların diğer PKK kanallarını kullanamadıklarını gördüler. YPG’nin PKK’yi kendi içinde sindirmesi için çok önemli bir adımdır” dedi.

ABD’nin son girişiminin Ortadoğu’daki bölgesel gelişmelerle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Er, “ABD 2009’da Irak’tan çekildiği günden bu yana Kürdistan’ın kuruluşunda temel çekirdeğin PKK olamayacağını anladı. Bu bölgede İsrail’in güvenliğine yardımcı olacak yeni bir devlet yapılanmasında PKK’nin yardımcı olamayacağını gördü. Bu somut adımını 2017 Eylül’deki referandumla Barzani’yi devre dışı bırakarak attı” dedi.

Geriye PKK’nin sönümlendirilmesiyle YPG’nin yeşertilmesi girişiminin kaldığını belirten Er, Karayılan, Bayık ve Kalkan için verilen kararın önemli olduğunu belirtti. Er, şöyle konuştu: “Bayram değil seyran değil Sam amca bizi niye öpmeye kalkıyor? Türkiye’nin terörle mücadelesine yardım etmek için bir adım değil. Bizzat Kürt bağımsız devlet yapılanması için ortaya konulan projenin son safhasının emareleri olarak görmek gerekir. Bunun Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki olası harekâtına da büyük sekte vuracağını düşünüyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler