'İntihar süsü için plan yaptılar'

Şule Çet'in ölümüne ilişkin davada tutuklu yargılanan Berk Akand, “çok kötü şeyler oldu” diye arkadaşına mesaj atmış. Ailenin avukatı ise "Şule Çet’in öldürüldüğü iddiası güçleniyor" diyor.

Yayınlanma: 08.11.2018 - 20:34
Abone Ol google-news

Ankara’da bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden 23 yaşındaki Şule Çet’in ölümünde olayın cinayet olduğunu ortaya koyan önemli delillere ulaşıldı. Cep telefonu kayıtlarını inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu şüpheli Berk Akand’ın mesaj gönderdiği arkadaşı Pınar T.’yi tanık olarak dinledi. Pınar T., Şule Çet’in ölümünün cinayet olabileceğini güçlendiren şu ifadeleri verdi:

“28 Mayıs 2018’de saat 17.00 sıralarında aradı. Daha sonra gece ilerledikçe de bana plazadaki dairenin görüntülerini içeren videolar atmaya başladı. Sonra da beni de davet etti. Ancak ben bunu kabul etmedim. Ancak talepleri artık taciz boyutuna gelmişti. Ben de telefonumu kapattım.”

‘Mesajı sildim’

Sabah telefonunu kontrol ettiğinde saat 02.00 sıralarında Berk Akand’ın kendisine bir mesaj attığını söyleyen tanık Pınar T, şunları kaydetti:
“Bu mesajda, ‘çok kötü şeyler oldu, bana ulaşman lazım, telefonu aç’ şeklinde bir mesaj atmıştı. Ancak ben mesajı sildim. Bir de saat 07.00 gibi bana mesaj atmıştı. O da ‘bana acil ulaş’ şeklinde bir mesajdı.”

Savcılık, BTK kayıtlarından yaptığı incelemede “çok kötü şeyler oldu” şeklindeki mesajın 02.39.03’te atıldığını tespit etti. Bu ifadenin üzerine harekete geçen savcılık, Çet’in kesin ölüm nedenine ilişkin raporun beklendiği İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na yazı göndererek, Çet’in aşağı atılmadan önce öldürüldüğü ihtimalinin de inceleme sırasında dikkate alınmasını istedi. Avukat Yıldırım, “Bu dosya intihar süsü verilmiş bir cinayet dosyasıdır. Düne kadar suda bir bulanıklık vardı. Bize göre bu bulanıklık tamamen ortadan kalktı. İddianame düzenlenecek ve şüphelilerin ikisi hak ettikleri cezayı alacak” dedi.


Kaçmayı düşünmüşler

Çet’in ailesinin avukatı Umur Yıldırım, Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede Çet’in plazanın 20. katından düştüğü saatin 3.50 olduğuna dikkat çekerek, “Berk’in attığı mesaj ise bundan önce. Bu da Şule’nin önce öldürüldüğünü, sonra adeta bir çuval gibi aşağı atıldığını gösteriyor. Plazanın penceresinin pervazında Şule’nin parmak izinin çıkmaması da bunun göstergesi. Berk Akand ve Çağatay Aksu, Şule’yi öldürdükten sonra bir saatin üzerinde cesedi ne yapacaklarını düşünmüşler” dedi. Yıldırım, iki şüphelinin olaydan sonra bir havayolu şirketini 10 kez aradıklarını belirterek “Cinayetten sonra kaçmayı düşünmüşler” dedi.

 

<haber-yatay:1133304,1132507,1125735,1100697>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler