Sarıkaya örgüte bağlılığını böyle anlatmış

Sarıkaya, örgüte bağlılığını ‘Gülen’e haksızlık etmişim. Abiler çok civan mert’ sözleriyle ifade etmiş.

Yayınlanma: 08.11.2018 - 21:44
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1132992,1134933>

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından meslekten ihraç edildikten sonra 2 Kasım’da gözaltına alınan Ferhat Sarıkaya, dün Ankara Adliyesi’ne getirildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Sarıkaya, “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. Savcılığın sevk yazısına göre, Şemdinli iddianamesi nedeniyle 2006’da ihraç edilmesiyle FETÖ ile irtibatının başladığını belirten Sarıkaya, bu tarihten Mart 2013’e dek örgütten maddi yardım aldığını itiraf etti.

FETÖ’den para aldı
Cumhuriyet’in ulaştığı savcılık sevk yazısında, Sarıkaya’nın 1 Kasım’da ihraç edilmesinin ardından hakkında soruşturma başlatıldığı, ikametinde ve üzerinde yapılan aramada dijital materyaller dışında suç unsuruna rastlanılmadığı belirtildi.

Yazıda, Sarıkaya’nın ifadesinde, önceki ifadesindekine benzer ifadeler kullanarak şunları kaydettiği aktarıldı: “Kamuoyunda Şemdinli dosyası olarak bilinen soruşturma sonunda düzenlediği iddianame ile ilgili yapı mensupları tarafından ne şekilde yönlendirildiğini, 2006 yılında ilk olarak meslekten ihraç edildikten sonra örgüt tarafından yurtdışına gönderildiğini, yurtdışında bulunduğu süre zarfında ve ülkeye döndükten sonra maddi anlamda ihtiyaçlarının karşılandığını, hatta 2011 yılında HSYK tarafından tekrar göreve iade edilmesinden sonra da yardımların örgüt mensubu Mehmet SALTAN aracılığıyla devam ettiğini...” Yazıya göre, Sarıkaya savcılıkta ise örgüt ile irtibatlı bulunmadığını belirterek, toplantılara katılmadığını, himmet vermediğini, örgütün çözülmesi adına hakkında herhangi bir adli ve idari soruşturma bulunmadan önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iki kez tanık sıfatıyla ifade vererek bildiklerini anlattığını kaydetti. Şemdinli soruşturması ile başlayan yapı ile irtibatının 2013 yılı Mart ayına kadar örgütten aldığı maddi yardım ile devam ettiğini savunan Sarıkaya, “Bu irtibatı örgütsel aidiyet ile yapmadığını, bu nedenle örgüt üyesi olma iddiasını kabul etmediğini” savundu.

Gülen’e haksızlık etmişim
Hakkında FETÖ/PDY kapsamında işlem tesis edilen meşhur gizli tanık Efe kod adlı Bayram Bozkurt’un ifadesinde; şüphelinin yapının kripto elemanı olduğunu beyan ettiği anlatılan sevk yazısında, eski Gazi Üniversitesi Personel Daire Başkanı Mehmet Saltan’ın da Sarıkaya ile ilgili anlatımlarda bulunduğu kaydedildi. Saltan’ın ifadesine göre Sarıkaya, “Ben gençliğimde Yeni Asya grubu içerisinde iken Fethullah Gülen’e ağız dolusu küfür ederdim, ne kadar haksızlık ettiğimi şimdi anladım” şeklinde sözler söyledi. Yazıda, eski yargı mensupları Ali Akın ve Mesut Kundakçı arasında ByLock üzerinden yapılan yazışmalarda ‘Ferhat’a anlattım, Ferhat’ı ben bir yaşamıştım yanındaydım Van’da, kendisine borçlarını yaz Esin’e ver dedim veya bana ver dedim, kayınpederin elinden damlamaz diyorlardı, abilerin civan mertliğini görünce çok etkilenmiş bir kısmı hemen üstlenmiş’ şeklinde yazışmaların olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Kuvvetli suç şüphesi var
Sevk yazısının sonuç kısmında, Sarıkaya’nın 2006 yılında görev yaptığı Van Cumhuriyet Savcılığı döneminden başlamak üzere 2013 yılına kadar FETÖ ile irtibatlı olduğu, örgüt talimatları doğrultusunda işlemler ve faliyetler gerçekleştirdiği belirtildi. Sarıkaya’nın meslekten ihraç edilmesinden sonra ise örgütten para yardımları alarak örgüt adına suç işlemeye devam ettiği kaydedilen yazıda, “Silahlı terör örgütü üyesi olduğuna dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu” gerekçesiyle tutuklanması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler