Atatürk Anıtı’nın aydınlatılmasına polis müdahalesi

Ulus Atatürk Anıtı’nın karartılmasını ilişkin meşaleli eyleme polis sert müdahalede bulundu.

Yayınlanma: 09.11.2018 - 23:29
Abone Ol google-news

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Cumhuriyet’in kuruluşunun simgesi olan Ulus Atatürk Anıtı’nın karartılmasını ilişkin meşaleli eyleme polis sert müdahalede bulundu. Ankara’da karartılan ve tepkilere rağmen aydınlatılmayan Ulus Atatürk Anıtı’nı aydınlatmak için harekete geçen Başkent Dayanışması bileşenleri polis müdahalesi ile karşılaştı.

Anıtın karartılmasını yargıya taşıyan dün akşam da “Atatürk anıtını ve meydanını meşalelerimizle, el fenerlerimizle, mumlarımızla ve projektörlerimizle aydınlatacağız. Karanlığa bir meşale de sen yak” çağrısında bulunan bileşenlerin heykel önünde açıklama yapmalarına izin verilmedi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve eylemcilere polis tekmeler ve kalkanlarla müdahalede bulundu. Eyleme Candan ile Mimarlar Odası yöneticileri, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, Ankara Mali Müşavirleri Başkanı Ali Şahin, Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, Çiğdemim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Korkmaz, Çevre Mühendisleri Odası’ndan Cem Şahin, Kavaklıderem Derneği’nden İsa Çapanoğlu, Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre için  Sağlıkçılar Derneği Başkanı Derman Boztok, Yarsav Eski Başkanı Mustafa Karadağ ve Başkent Dayanışması Bileşeni katıldı. Yaşanan arbedede Mimarlar Odası çalışanı gözaltında alınırken, Candan’ın çalışanın serbest bırakılıncaya kadar alandan ayrılmayacaklarını ifade etmesi üzerine çalışan serbest bırakıldı. Eylemciler daha sonra meşaleleri ve fenerleri yakarak yürüyüş yaptılar. 

'EYLEMİMİZ SÜRECEK'

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan “Ülkenin içine düştüğü karanlığı Atatürk anıtının karartılması sürecinde aydınlatmaya gittiğimizde bir kez daha gördük. Bu aydınlatma ya yapılacak ya yapılacak yapılmadığı sürece aydınlatma eylemlerimize devam edeceğiz” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler