Şehitlerin acısı tüm yurdu sardı

Patlamada şehit olanların ailelerine acı haber ulaştı.

Yayınlanma: 10.11.2018 - 21:57
Abone Ol google-news

 

<haber-dikey:1136374>

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki üs bölgesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden Şehit Topçu Er Menduh Çelik’in (20) acı haberi memleketi Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı İmam Bakır Mahallesi’ndeki baba evine ulaştı. Acı haberi alan şehidin ailesi gözyaşları döktü. Şehidin cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından Şanlıurfa’ya getirileceği öğrenildi.

4 ay önce nişanlandı

Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş’ın (26), memleketi Konya’nın Ereğli ilçesine acı haber ulaştı. “Zeytin Dalı” ve “Fırat Kalkanı” harekâtlarına katıldığı öğrenilen şehidin, 4 ay önce Ayşe Kızıl ile nişanlandığı öğrenildi. Şehit Daş’ın dün ağabeyi Turan Daş ile telefonla görüştü ve Ramazan Bayramı’nda yapacakları düğünü hakkında konuştukları belirtildi.

Ailesi gözyaşlarına boğuldu

Şehit Topçu Çavuş Mehmet Kaşık’ın (25) Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Karacaoğlan Mahallesi’nde oturan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Bekâr olan şehidin anne ve babası, aldıkları haberle gözyaşlarına boğuldu. Eve Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan şehidin yakınları da eve akın etti.

1 hafta önce izinden dönmüş

Patlamada şehit olan er Samet Kaymakçı’nın Gaziantep Şahinbey ilçesine bağlı Gümüştekin Mahallesi’nde oturan ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. İkisi kız, 4 kardeş olan Şehit Kaymakçı’nın iznin ardından yaklaşık 1 hafta önce Hakkâri’ye döndüğü öğrenildi.
Terhisine 80 gün kalmıştı

Şehit Topçu Er İbrahim Özkur’un (21) acı haberi memleketi Muş’un Varto ilçesine bağlı Kültür Mahallesi’ndeki ailesine ulaştı. Ailenin 7 çocuğundan biri olan İbrahim Özkur’un anne, baba, kardeş ve eşi acı haber üzerine DNA örneği alınması için Hakkâri’ye gitti. 1 çocuk babası olduğu ve eşinin hamile olduğu öğrenilen marangoz İbrahim Özkur’un terhisine 80 gün kaldığı öğrenildi.

Şehit Topçu Er Yusuf Önder’in (22) Antalya Alanya’da Kadıpaşa Mahallesi İkizler Sokak’ta oturan ailesine acı haber verildi. Şehit Yusuf Önder’in ailesinin iki çocuğundan küçüğü olduğu ve aslen Bursalı olan ailesiyle Alanya’da ikamet ettiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler