En acı veda

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Süngü Tepe üs bölgesinde, mühimmat deposundaki patlama sonucunda şehit olan Topçu Er Samet Kaymakçı, Piyade Topçu Er Melih Sancar ve Topçu Er Yusuf Önder memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Askerlerden Topçu Er Samet Kaymakçı'ya silah arkadaşları son vedalarını görüntülü arama yoluyla yaptı.

Yayınlanma: 12.11.2018 - 14:35
Abone Ol google-news

<video:1138635>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türk bayrağına sarılı tabutu başında nöbet bekleyen askerler de gözyaşlarına hakim olamadı. Hakkari'deki Süngü Tepe üs bölgesinde, mühimmat deposundaki patlamada şehit olan askerlerden Topçu Er Samet Kaymakçı, Van Filo Komutanlığında düzenlenen tören sonrası memleketi Gaziantep'e götürüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaziantep Havalimanında törenle karşılanan şehidin naaşı daha sonra cenaze namazı kılınmak ve toprağa verilmek üzere Gaziantep Asri Mezarlık içerisindeki Bahaddin Nakıpoğlu Camii'ne götürüldü. Buradaki cenaze namazı öncesi Şehit Kaymakçı'nın tabutu başına çok sayıda yakını gelirken, bir yakını şehidin Hakkari'deki silah arkadaşlarını görüntülü arayarak son vedalarını yapmalarını sağladı.

Törene katılan askerler de gözyaşlarını tutamadı

Bahaddin Nakıpoğlu Camii'ndeki cenaze törenine katılan ve şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu önünde nöbet tutan askerler de şehidin ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Kaymakçı için duaların okunduğu sırada tabut nöbeti tutan askeri inzibat, şehidin babası, kardeşleri, annesi ve ninesinin tabutun başına gelmesiyle birlikte gözyaşlarını tutamadı.

Şehit olan Piyade Topçu Er Melih Sancar'ın çocukluk arkadaşı Onur Köse şehitten kalan kamuflaj ve şapkayı takması duygu dolu anlar yaşattı

Şehit Piyade Topçu Er Melih Sancar’ın naaşı Avcılar'daki baba evine götürülüp helallik alındı. Şehidin çocukluk arkadaşı Onur Köse  şehitten kalan kamuflaj ve şapkayı takması duygu dolu anlar yaşattı.

Melih Sancar’ın Türk bayrağına sarılı tabutu Avcılar'daki baba evinde gözyaşları sel oldu.

 

<video:1138834>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şehidin oturduğu bina ve sokağa dev Türk bayrakları asılırken, yüzlerce mahalle sakininin bayraklarla karşıladığı Sancar’ın evinin önünde helallik alındı. Şehidin babası Müslam Sancar ve annesinin güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Acılı aile, şehit çocuklarını evinden son kez gözyaşları içerisinde uğurladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mahalle sakinleri “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Şehidin cenazesi Ataköy 5.Kısım Camii’ne götürüldü. Cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilecek.

Şehit Er Yusuf Önder'in cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Alanya'ya gönderildi

Şehit olan 7 askerden topçu er Yusuf Önder'in (22) cenazesi, uçakla Antalya'ya götürüldü.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Irak sınırındaki Süngü Tepe üs bölgesinde, 9 Kasım Cuma günü, atış yapıldığı sırada meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden topçu er Yusuf Önder'in cenazesi, Van'daki törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı askeri uçakla Alanya'ya gönderildi. Şehit Önder'in Türk bayrağına sarılı tabutunun taşındığı uçak, saat 12.50'de Gazipaşa- Alanya Havalimanı'na indi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<video:1138783>

Şehit Önder'in cenazesini Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, Gazipaşa Belediye Başkanı AKP'li Adil Çelik, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, askeri ve mülki erkanla şehidin ailesi ve yakınları karşıladı.

Askerler tarafından uçaktan alınan şehit topçu er Yusuf Önder'in tabutu, cenaze aracına konularak, törenin yapılacağı Alanya'ya doğru yola çıkarıldı.

"Ciğerime çekeyim seni kuzum"

Şehit olan Topçu Çavuş Mehmet Kaşık (25), memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Bekar olan Mehmet Kaşık'ın cenazesi, Karacaoğlan Mahallesi'nde helallik alındıktan sonra tarihi Ulu Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, milletvekilleri, şehidin ailesi, askeri ve askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Törende şehidin ailesi, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Acılı anne Meryem Kaşık, oğlunun fotoğrafını ve tabutuna sarılı Tük bayrağını öperek, "Ciğerime çekeyim seni kuzum. Gözlerini çıkarayım da yiyeyim kuzum. Yerim ben seni kuzum" diye gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Celal Sürgeç'in cenaze namazını kıldırıp helallik almasının ardından şehit Mehmet Kaşık bir süre askerler tarafından omuzlarda taşındıktan sonra Köseli Mahallesi'nde toprağa verildi.

 

<video:1138768>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler