Öğrenci andı itiraz dilekçesini veren üç isim görevden alınmıştı: AKP'den ilk açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MEB'in öğrenci andı tartışmasıyla ilgili Danıştay'a yaptığı dilekçe ilgili eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 14.11.2018 - 12:16
Abone Ol google-news

<video:1140609>

Çelik açıklamalarında, 'Bahçeli'nin de eleştirdiği bu bölüm AK Parti'nin görüşlerini yansıtmamaktadır. Ayrıca sayın bakanımızın başkanlığında, bakanlık adına oluşturulan temyiz dilekçesine ilişkin görüşü de yansıtmamaktadır. Görüşe aykırı olarak bu konuyla ilgili avukatların kendi tasarruflarıyla koyduğu bir bölümdür orası. Milletimizin, geç milletleşme sürecine girdiği şeklindeki bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bahçeli'nin de dediği gibi ahlaki olarak da büyük bir hatadır. Biraz anlaşıldığı kadarıyla, ulus devlet teorilerinden etkilenerek kes kopyala yapıştır ile buraya zerk edilmiş. MEB'de bir temyiz oluşturuluyor. Şimdiye kadar sahiplendiğimiz milli varlığımız, kimliğimizle ilgili son derece kapsamlı bir değerlendirme yapılıyor. Aslında temyiz dilekçesinde bunun verilmesi gerekirdi. Bu görüşe rağmen oradaki avukatlar tarafından bu paragraf oraya ekleniyor. Kontrol etmesi gereken bürokratlar da kontrol etmiyorlar. Avukatlarla ilişik kesilmiştir.

Bilinen tarihin başlangıcından beri var olan bir milletiz, bundan sonra da var olacağız Allah'ın izniyle. Bu bir propaganda ya da duygusal bir yaklaşım değildir. Milletimiz olmadan bir dünya tarihi yazılamaz.

(I. Dünya Savaşı Anma Töreni) Türkiye Cumhuriyeti olarak bu platformlarda olmamız son derece önemlidir. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımız oraya giderek Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu platformlarda bulunmamız önemlidir. Buralarda olmazsak kendi tezlerimizi anlatamayız. Orada yansıyan görüntülerde Türkiye merkezi bir roldedir. Tarihimizin çok önemli bir dönüm noktası ve 100'üncü yılının anıldığı 1. Dünya Savaşı ile ilgili olarak Türkiye'nin temsil edilmesi, tezlerin anlatılması için verimli bir ortam olmuştur. Tezlerimizi anlatmaya devam edeceğiz.

(Macron'un tepkisi) Avrupa Ordusu meselesi bundan sonra da çok tartışılacak. AB'den yapılan açıklamada, Avrupa'nın korunması için bir değerlendirme yapılacaktır deniyor. Bu NATO'ya alternatif bir oluşum değildir denir hep. Ama şimdi başka bir tartışma alevlendi. Başkan Trump başa geldikten sonra Transatlatik'teki ittifakta bir çatlak oluştu. ABD Başkanları hep Avrupa entegrasyonunu desteklerdi ilk defa ABD Başkanı Brexit'i destekledi. İran'a karşı yaptırımlara gideceğini söyledi. Bundan 5 yıl evvel aklımıza gelmeyek bir konu oldu ilk defa Merkel, Avrupa'nın kendi başına bakması gerektiğini düşünüyorum diye bir açıklama yaptı. Bu konu Macron tarafından dile getirildi. Başkan Trump'tan çok sert tweet'ler geldi, Fransa'yı suçlayarak, Alman işgalinden biz kurtardık diyerek, siz bu orduyu ABD'ye, Rusya'ya, Çin'e karşı kurmak istiyoruz dedi. Bu açık bir kırılma açık bir çatlaktır. Ama bizim bunu iyi takip etmemiz gerekiyor. Türkiye'nin içinde yer almadığı bir güvenlik konseptinin kurulması mümkün değil. Türkiye burada da merkezi bir roldedir.

(Hakkari'deki mühimmat patlaması) Rapor tamamlanmak üzere, bugün ya da yarın Milli Savunma Bakanlığı açıklanacağını söyledi. Olay olur olmaz Milli Savunma Bakanımız bölgeye gitti, görgü tanıklarını dinlediler. Hem askeri hem idari soruşturma devam ediyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler