Tepki çeken 5. madde değiştirilerek kabul edildi

İhraç edilen ve güvenlik soruşturmasından geçemeyen doktorları ilgilendiren 5. Madde yapılan değişikliklerle kabul edildi. İhraç edilen doktorlar SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek. Raporları geçerli olacak.

Yayınlanma: 14.11.2018 - 19:57
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1141294,1140223,1140156>

5. Madde TBMM Genel Kurulu’nda değiştirilerek kabul edildi.

TBMM Genel kurulunda, sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifindeki, "Terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan doktorlar, diş doktorları ve tıpta uzman olanların yalnızca SGK anlaşması olmayan özel hastanelerde çalışabileceklerine" yönelik hüküm, metinden çıkarıldı.

AKP’li milletvekillerinin sağlıkla ilgili torba yasa önerisinin görüşmelerine dün TBMM Genel Kurulu’nda başlanmıştı. Önerinin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlanırken, maddelerin görüşülmesi bugüne bırakılmıştı.

İTO: Antidemokratik tüm maddeler geri çekilsin

 İstanbul Tabip Odası'ndan (İTO) yapılan açıklamada maddenin değiştirilmesine ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Tepkiler ve eylemler İktidara geri adım attırdı.Genel Kuruldan geçen Kanun tasarısındaki 5.madde aşağıdaki şekilde kabul edildi. Hekimler olarak tasarıdaki bu madde dahil, antidemokratik bütün maddelerin geri çekilmesini istiyoruz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler