5 yıllık davada başa dönüldü

Gezi Parkı gösterileri sırasında polisin attığı biber gazı kapsülü sonucu bir gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya’yı vuran polisler hakkındaki soruşturmada 5 yıl sonra başa dönüldü.

Yayınlanma: 15.11.2018 - 22:00
Abone Ol google-news

Erdal Sarıkaya’nın vurulmasına ilişkin olay günü çekilen kamera görüntülerinden sorumlu polislerin tespit edilmesi amacıyla İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği’ne 3 hard disk gönderildi.13 Eylül günü Jandarma Kriminal Büro tarafından savcılığa gönderilen raporda, “Görüntüler üzerinde tarih saat bilgisi olmadığından ve gündüz saatlerini gösterdiğinden incelemeye alınamamıştır” yanıtı verildi. Bunun üzerine Erdal Sarıkaya geçen hafta savcılığa giderek itiraz dilekçesi verdi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mustafa Demirel, 19 Ekim günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bir kez daha yazı göndererek, polislerin isimlerini istedi.  

Kararını değerlendiren Sarıkaya, 5 yılda hazırlanan raporların ve yazışmaların hiçbir işe yaramadığını belirterek, “Gezi davaları adaletin ve yargının bağımsızlığını ispatlayabileceği davalardandır. Savcı delil istiyor, emniyet gerekli delilleri vermiyor. Dosyayı soruşturma aşamasında bırakmaları yargının bağımlı olduğunun ve meşruluğunu yitirdiğinin göstergesidir. 5 yıl sonra yeniden başa dönülmesi davanın zamanaşımından düşürülmesinin amaçlanmasından başka bir şey değildir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler