Adliyede avukatlara saldırı sonrası baro kararını verdi

Ankara Barosu üyesi avukat Fadime Eymir, Ankara Adliyesi’nde bir polis tarafından darp edilirken, destek için olay yerine gelen Avukat Hakları Merkezi üyesi avukat Büşra Pamukçu ise duruşma salonundan “yaka paça” dışarı atıldı.

Yayınlanma: 15.11.2018 - 23:31
Abone Ol google-news

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma dosyası kapsamında Ankara Barosu’ndan CMK avukatı istendi. Bu kapsamda görevlendirilen avukat Fadime Eymir, 9 Kasım’da, Ankara 1.Sulh Ceza Hâkimliği duruşma salonu önüne geldi. Dosyayı takip eden Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’nde görevli bir polis, avukat Eymir’e önce sözlü hakarette bulundu, ardından adliye koridorunda darp etti. Bunun sonucunda yaralanan Eymir’in elbisesi de parçalandı. Darp olayı üzerine adliyeye gelen Avukat Hakları Merkezi üyesi avukat Büşra Pamukçu, Eymir’in gördüğü polis şiddetini sorgu zaptına geçirmek için hâkim ile görüşmek istedi. Ancak Pamukçu, mübaşir ve bir görevli tarafından yaka paça duruşma salonundan dışarıya çıkarıldı. Pamukçu’nun kolu, bu sırada kapatılan kapının çarpması sonucunda yaralandı.

‘Emniyete avukat yok’

Avukatlara yönelik saldırı üzerine olağanüstü toplanan Ankara Barosu, şüphelilerin kimlik bilgileri savcılık ve baroya bildirilene kadar Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ile Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne avukat ataması yapmama kararı aldı. Yapılan açıklamada avukatlara yönelik saldırının mesleğe ve baroya yapıldığı ifade edildi. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada da saldırıya tepki gösterilerek, saldırganlara hâkimlere karşı işlenmiş gibi ceza verilmesi gerektiği belirtildi. TBB’nin tüm hukuksal süreçlere destek vereceği ifade edilen açıklamada, “Sorumluların en ağır cezayı alması için gereken tüm hukuksal yolları sonuna kadar kullanacağız” denildi. Antalya ve İzmir Barosu da Ankara Barosu’nun yanında olduğunu açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler