Çorlu kazasında bilirkişiye itiraz

Çorlu tren kazasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporuna yakınlarını kaybedenler itiraz etti.

Yayınlanma: 16.11.2018 - 21:00
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1142486>

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz’da 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin de yaralandığı tren faciasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporuna kazada ölenlerin yakınları Dilek Kaplan, Nükhet Karasu, Ekrem Tuna, Erdem Tuna ve Saim Bilgin tarafından itiraz edildi.

İtiraz dilekçesinde, bilirkişi heyetinde bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Karaşahin’in Ulaştırma Bakanlığı Danışmanı, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bekir Sıddık Binboğa Yarman’ın ise hattın sinyalizasyon işlerini yapan şirketlerin yönetim kurulu başkanı olduğu belirtilerek, “Bilirkişi heyetinde yer alan bir kişinin demiryolu hatları yenileme işlerinde danışmanlık yapıyor olması, bir diğerinin ise hattın sinyalizasyon işlerini yapan şirketin içinde yer aldığı grup şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı bilgisi, bilirkişinin tarafsızlığına ve hazırlanan raporun objektifliğine gölge düşürecek niteliktedir” denildi.

Yeni bir rapor hazırlanması istenilen dilekçede, “Bilirkişi Mustafa Karaşahin’i ve Bekir Sıddık Binboğa Yarman’ı reddediyoruz. Red talebimizin kabulü ile oluşturulacak yeni bir heyetten, olayın tüm yönleriyle irdelenip, ihmallerin ve sorumlularının detaylı olarak inceleneceği yeni bir rapor alınmasını talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

4 kişi ‘asli kusurlu’

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın isteğiyle bilirkişi heyeti, 33 sayfalık rapor hazırladı. Raporda gerekli bakımları yapmadığı gerekçesiyle Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım Onarım Şefi Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile Köprüler Şefi Çetin Yıldırım’ı “asli kusurlu” buldu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler