Uluslararası Mayın İzleme 2018 Raporu (MONITOR 2018) yarın açıklanıyor

Türkiye'nin kara mayınlarının yok edilmesi ile ilgili taahhütlerini inceleyen "Uluslararası Mayın İzleme 2018 Raporu (MONITOR 2018), yarın düzenlecek basın toplantısıyla Cenevre'de açıklanacak. Rapor, eşzamanlı olarak Türkiye'de de birçok hak örgütü tarafından açıklanacak.

Yayınlanma: 19.11.2018 - 10:16
Abone Ol google-news

Türkiye'nin kara mayınlarının yok edilmesine ilişkin taahhütlerini inceleyen ve bu bağlamda yapıp yapmadıklarını belgeleyen Uluslararası Mayın İzleme 2018 Raporu (MONITOR 2018) yarın Birleşmiş Milletler'in (BM) Cenevre'deki ofisinde açıklanacak.

Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Koordinatörü Muteber Öğreten "Türkiye, Mayın Yasağı Sözleşmesi’ne taraf olduğu 2004’te, 10 yıl içerisinde toprağa döşeli tüm kara mayınlarını temizlemiş olacağına dair taahhütte bulunmuş ancak bunu yerine getirememişti.

2014’te taahhüdünü yenileyen Türkiye, '2022’ye kadar toprağa döşeli tüm kara mayınlarını temizleyeceğiz' dedi. Peki, Türkiye kara mayınlarından 2022’de kurtulabilecek mi? Kara mayınlarının neden olduğu, telafisi mümkün olmayan kayıplar sona erecek mi? Uluslararası Mayın İzleme 2018 Raporu (MONITOR 2018), yarın Cenevre’deki Birleşmiş Milletler binasında yapılacak toplantıyla açıklanacak" diye konuştu.

Öğreten MONITOR 2018 Raporu'nun, yarın Türkiye’de de "Mayınsız Bir Türkiye Girişimi" tarafından Taxsim Hill Otel'de saat 13:30'da düzenlenecek basın toplantısıyla, ayrıca "Tabip Odası İstanbul Şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi ve İstanbul Hak İnisiyatifi" tarafından da eşzamanlı olarak açıklanacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler