ABD'den getirilen FETÖ şüphelisi tutuklandı

ABD'den sınır dışı edilerek Türkiye'ye getirilen FETÖ şüphelisi tutuklandı.

Yayınlanma: 20.11.2018 - 19:11
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1143216>

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ABD'deki çatı kuruluşlarından Raindrop Vakfında daha önce yönetim kurulu üyeliği yapan, "çocuk yaştakileri fuhşa sanal ortamda teşvik etmek" ve "çocuğa cinsel saldırı teşebbüsü"nden suçlu bulunarak ABD'den sınır dışı edilen Mehmet Salih Gözegir, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan tutuklandı.

ABD'deki yargılamasının ardından 15 Kasım'da sınır dışı edilen ve emniyette gözaltında tutulan Gözegir'in, bugün sevk edildiği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından ifadesi alındı.

İfade verme işleminin ardından savcılıkça, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheli Göregir'in sorgusu sona erdi. Nöbetçi hakimlik şüphelinin sevk edildiği suçtan tutuklanmasına karar verdi.

"GREEN CARD'A BAŞVURUP GİTTİM"

Gözegir'in ifadesinde, "2012 yılı Temmuz ayında ABD'ye yaptığım 'Green Card' başvurusu sonrası bu ülkeye gittim. Teksas eyaleti Houston şehrinde bulunan Baylor Colege Of Medicine'ye kabul edilerek burada çalışmaya başladım. 2013'te ABD'ye temelli yerleşmek için tekrar gittiğimde Houston'da bulunan 'Rain Drop' isimli FETÖ'ye ait kuruluşa gittim. Bu kuruluş örgütün çatı kuruluşlarındandır. Başkanı Mehmet Okumuş'un teklifi üzerine yönetim kurulu üyeliğine getirildim" dediği öğrenildi.

"BÜYÜKÇELEBİ İLE İRTİBATLIYIM"

FETÖ'nün ABD'deki Türklerle bu şekilde iletişim halinde bulunduğunu söyleyen Gözegir, ABD adli makamlarınca 'çocuğun cinsel istismarı' soruşturması kapsamında tutuklandığını ifade etti. Kefaletle serbest  bırakıldıktan sonra ABD tarafından Green Card (Yeşil Kart)'ının iptal edilip sınır dışı edildiğini söyleyen Gözegir, ABD'de bulunduğu süre zarfında örgütün tepe yöneticilerinden birisi olan İsmail Büyükçelebi ile irtibatlı olduğunu savcılıkla paylaştı.

SAVCILIK: SAMİMİ DEĞİL

Savcılık sevk yazısında Gözegir'in verdiği bilgilerle örgütün ABD'deki ayağının çökertebilmesi için gerekli olan bilgileri samimi bir şekilde paylaşmadığı vurgulandı. Sevk yazısında Gözegir'in İsmail Büyükçelebi ile irtibatlı olduğu hatırlatılarak, "Tüm bu olgular bir bütün olarak değerlendirildiğinde şüpheli Mehmet Salih Gözegir'in suçtan ve muhtemel güvenlik tedbirlerinden kurtulmak amacıyla yüzeysel anlatımda bulunduğu, bu nedenle ifadesinin etkin pişmanlık kapsamında değerlendirilemeyeceği, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgular bulunmaktadır" denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler