CEVAP VE DÜZELTME

06/10/2018 tarih ve 33967 sayılı Gazetenizde yayınlanan Seyhan Avşar tarafından yapılan "Eski Hayata Dönüş Operasyonu görevlisi Mazlum Özalp: 300 güne kadar yaşıyorlar" haberine ilişkin cevap ve düzeltme metni yayımlanmıştır.

Yayınlanma: 20.11.2018 - 23:19
Abone Ol google-news

 

Tarsus Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kurum l. Müdürü olarak görev yapmaktayım. Kurumumuzda hükümlü olarak bulunan Meral DÖNMEZ ile ilgili 06/10/2018 tarih ve 33967 sayılı Gazetenizde yayınlanan Seyhan Avşar tarafından yapılan “ESKİ HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU GÖREVLİSİ MAZLUM ÖZALP- 300 GÜNE KADAR YAŞIYORLAR” başlıklı haber de özetle arsus’tan ailesine yakın olan bir Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilme talebiyle açlık grevinde olan öğretmen Meral DÖNMEZ’in 36 kiloya düştüğü ve ailesiyle görüştüğümde “2000’leri gördüm 300 gün kadar yaşıyorlar merak etmeyin” dediğim, ayrıca açlık grevine girdiğinde Meral DÖNMEZ’e 5 gün şeker ve tuz verilmediği, iddia edilmektedir.

Bu haberlere ilişkin düzeltilmesi esas alınacak metin; “Hükümlü Meral DÖNMEZ ailesi tarafından muhabirinize aktarılan bilgilere dayandırılarak yapılan haber başlığında ve haber metni içerisinde 3 farklı yerde ismim yazılarak ayrıca ‘ESKİ HAYATA DÖNÜŞ OPEROSYONU GÖREVLİ OLDUĞUM YALANDIR’ ben 2000’li yıllarda hayata dönüş operasyonlarının yapıldığı hiçbir ceza infaz kurumunda görev almadım. O tarihlerde başka ceza infaz kurumlarında müdür yardımcısı olarak görev yapıyordum.

Hükümlü Meral DÖNMEZ’in ailesi ile Kurumun diğer idarecilerinin olduğu bir ortamda yaptığım görüşmede hükümlünün ailesine söylediğim sözler, kurum tarafından yapılan tüm ikna çalışmalarına rağmen açlık grevi eyleminden vazgeçmesi için ikna edilemediği, açlık grevini acilen bırakması gerektiği aksi halde sağlık sorunlarının olabileceğini belirtilerek kendilerinin kızlarıyla yapacakları görüşmelerde açlık grevi eylemini bırakması yönünde söylemlerde bulunmaları gerektiği hususunda kızlarına öğüt vermelerini söylemiş isem de, çıkan haberlerde söylemlerimin tam aksi iddia edilmiştir. Haberde bana atfen ‘300 GÜN YAŞAR SÖYLEMİ YALANDIR’. Hükümlü Meral Dönmez ile ilgili açlık grevi ile ilgili işlemler kurumumuzun kayıtlarında müracaat edildiği takdirde yapılacak incelemede görüntülü olarak adı geçen hükümlüye yasada belirtilen bütün kontrollerin ve tetkitlerin yapıldığı görülecektir. Kötü davranıldığı iddiasının yalan olduğu ortaya çıkacaktır.” İlgili haberiniz ile hakkımda gerçeği aykırı haber yapılmış olup, 26 Haziran 2004 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5187 Sayılı Basın Kanununun 14. maddesi kapsamında düzeltme ve cevap yazım hakkında gereğinin yapılmasını talep ederim, 19/10/2018.

Mazlum Özalp


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler