Pervin Buldan’dan ittifak açıklaması!

Diyarbakır’a giden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AİHM’nin HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kararı ve yerel seçimler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma: 22.11.2018 - 14:41
Abone Ol google-news

“AİHM kararının hükümet tarafından yok sayılması, görmezden gelinmesi kabul edilemez” diyen Buldan, “Demirtaş’ın şuan itibariyle bile cezaevinde tutulması yeni bir hukuksuzluktur. Hiç kimsenin yargıya müdahale etme hakkı yoktur. Hani yargı bağımsız ve tarafsızdı? Yargının tarafsız olduğunu söyleyenler, arkadaşlarımızla ilgili verilen kararları tanımayan, duymayan görmeyen biçimindeler. Kendileri AİHM’e başvururken, kendileri ile ilgili lehte sonuçlar çıktığı zaman AİHM kararları tanırlarken hoş, bizim arkadaşlarımızla ilgili verilen kararları ne yazık ki boş görmektedirler” şeklinde konuştu.

Pervin Buldan: Karar yerine getirilmezse kriz olur
AİHM kararının yerel mahkemeler tarafından bir an önce dikkate alınması gerektiğini ifade eden Buldan şunları söyledi: “Hukuki ve siyasi olarak girişimlerimiz devam edecek. Bir an önce yerel mahkemelerin bu başvuruyu kabul etmesi lazım. Yerel mahkeme aksi bir kararda ısrar ederse hem ulusal hem de uluslararası hukuk yollarını zorlayacağız. Hiç bunlara gerek kalmadan, kriz yaratılmadan bu kararın dikkate alınması ve yerel mahkemelerin tarafsız ve bağımsız bir şekilde bunu önlerine koyması lazım. Zaten bugün Türkiye’de ekonomik kriz almış başını gidiyor. Her kriz yeni bir krizi doğurur. Selahattin Demirtaş ile ilgili bu karar yerine getirilmezse ekonomik kriz başta olmak üzere insanlar buna tepki duyacak ve vicdani anlamda bu rahatsızlıklarını dile getirecektir. Umuyor ve diliyoruz ki bu tür krizlere gerek kalmadan bu karar doğrultusunda Demirtaş tahliye edilir.”

Pervin Buldan: Herhangi bir partiyle görüşme yapmadık
Buldan yerel seçimlerde ittifak ile ilgili şunları söyledi: “Biz herhangi bir parti ile merkezi anlamda herhangi bir görüşme yapmadık. İl düzeylerinde farklı temasların yaşandığını ve diyalogların olduğunu biliyoruz. Büyük şehirlerde bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Halkımız tarafından, AKP’nin geriletilmesi açısından birçok ilde güç birlikleri yapmamız talep ediliyor. Ancak kesinleşmiş herhangi bir şey yok. Önümüzdeki günlerde bu tür temaslar olursa, adaylar üzerinde ortaklaşma olursa bunu kamuoyu ile paylaşırız.”

Pervin Buldan: Belediyeleri Kayyumlara teslim etmeyeceğiz
Yerel seçimlerden sonra kayyum atanması durumu ile ilgili de konuşan Bulan şu değerlendirmelerde bulundu: “Yaklaşık 2 yıldır özellikle bu bölgede belediyelerimiz gasp edilmiş durumda. Belediyelerimize kayyumlar atandı ve belediye başkanlarımız cezaevine gönderildi. Bu dönemde kayyum zihniyetine asla taviz vermeyeceğiz. Bu kayyumların elinden bu belediyeleri halkımızın desteği ile alacağız. Bundan sonra da aldığımız belediyeleri kayyumlara teslim etmeyeceğiz. Hedefimiz bölgede kayyum atanan yerlerin hepsini almak, az oylarla kaybettiğimiz yerleri kazanmak, Türkiye’nin batısında da AKP’ye kaybettirmektir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler