AOÇ’den Ankara Büyükşehir Belediyesine icra takibi

Atatürk Orman Çiftliği’nden kiralanan 217.5 hektarlık alana kira ödenmemiş.

Yayınlanma: 23.11.2018 - 13:10
Abone Ol google-news

Sayıştay raporları doğrultusunda Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) 2015- 2016 yılı bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Üst Komisyon toplantısında Ankara Büyükşehir Belediyesine yönelik başlatılan icra takibi de gündeme geldi. Melih Gökçek zamanında Ankapark adıyla bilinen Temapark yapmak üzere AOÇ’den kiralanan 217.5 hektarlık alana kira ödenmediği ortaya çıktı.

Evrensel'de yer alan haber şöyle: Ankara Büyükşehir Belediyesi kirayı ödemediği için 2015 yılı öncesine ait kira alacaklarına ilişkin borç yapılandırmasına gidildi. Yapılandırma kapsamında AOÇ’nin 33 milyon 780 bin liralık geçmiş dönem kira alacağı 34 taksitte tahsil edilirken, cari yıla ilişkin kiralar yine ödenmedi. Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım, 87 milyon 951 bin liralık kira alacaklarına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesine icra takibi başlattıklarını açıkladı.

BELEDİYENİN ALACAKLARINA DA REHİN KONULDU
Alacaklarının tahsili noktasında tedbir olarak Belediyenin üçüncü şahıs kişilerden alacaklarına da rehin koyduklarını belirten Yener Yıldırım, KİT Komisyonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ankara Büyükşehir Belediyesinden olan 2015 yılı ve öncesine ait olan kira alacaklarımıza 24/8/2015 tarihinde kira protokol zeyilnamesi ile 33 milyon 780 bin 128 TL’nin ödenmesi için yapılan borç yapılandırılması kapsamında Mayıs 2018 tarihi itibarıyla yapılandırılmış olan borcun tamamı tahsil edilmiştir. Borç yapılandırması haricinde 14/3/2018 tarih itibarıyla kira alacaklarımız toplamı olan 67 milyon 169 bin 724 TL için icra takibi başlatılmış olup 21/11/2018 tarihi itibarıyla alacaklarımız icra takibi dahil 87 milyon 951 bin 805 TL’dir.” Sayıştay temsilcisi ise kurumu finansal açıdan zora sokacak kira alacaklarının tahsili için başlatılan icra takibini bugüne kadar yapılmış en radikal girişim olarak değerlendirdi.

SERTEL: BELEDİYE AÇISINDAN YÜZ KIZARTICI
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Atila Sertel, maddi açıdan güçlü olduğu iddia edilen Ankara Büyükşehir Belediyesinin kira borcunu ödeyememesinin vahim olduğunu söyledi.

Sertel, “Ankara Büyükşehir Belediyesi çok uzun yıllardır AKP’nin yönetiminde olan bir belediye ve bu belediyenin bu borcundan dolayı icra takibine uğraması da gerçekten hem kötü belediyecilik örneği açısından hem de Atatürk Orman Çiftliği gibi gerçekten önemli bir kuruma borç takma gibi bir yüz kızartıcı durumdan dolayı büyük bir sıkıntı diye düşünüyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler