Entelektüel dolandırıcı

Kendisini akademisyen olarak tanıtıp 26 kadını dolandırdığı, kadınları etkileyebilmek için Freud okuduğu iddialarıyla gündeme gelen Mustafa K. adlı şahsın, bazı kişileri de 'KHK ile atıldım' diyerek kandırmaya çalıştı, para istedi.

Yayınlanma: 24.11.2018 - 08:02
Abone Ol google-news


Kendisini akademisyen olarak tanıtıp 26 kadını dolandırdığı, kadınları etkileyebilmek için Freud okuduğu iddialarıyla gündeme gelen Mustafa K. adlı şahsın, bazı kişileri de 'KHK ile atıldım' diyerek kandırmaya çalıştığı, bazı kişilerden üniversitede işe yerleştirme karşılığında para talep ettiği ortaya çıktı. Bir kafe işletmecisi, Mustafa K.'yı 'çok güzel giyiniyordu, akademik literatüre hakimdi' diye tanımlarken, Mustafa K.'nın sürekli kitap aldığı kitapçı, "Bir yıla yakın sürede yüzlerce kitap aldı” diye konuştu.

Mersin'de yaşayan ilkokul mezunu Mustafa K. adlı şahsın, kendisini akademisyen olarak tanıttığı, bu şekilde ilişki kurduğu 26 kadını dolandırdığı, Mustafa K.'nın, insanları etkileyebilmek için psikanalizin kurucusu Freud'un kitaplarını okuduğu yönündeki haber, sosyal medyada geniş yankı uyandırmış, Mustafa K. bir anda en çok konuşulan fenomenlerden biri haline gelmişti.

Mustafa K.'nın farklı yerlerde, farklı isimler ve farklı sıfatlar kullanarak insanlarla ilişkiler geliştirdiği, çeşitli vaatlerle insanları dolandırdığı ortaya çıktı.

 

'AKADEMİK LİTERATÜRE HÂKİMDİ'

Mustafa K.'nın, kendisini Onur olarak tanıttığını belirten kafe işletmeci R.Y, "Dolandırıcı olduğunu haberlerden öğrendim. Öncesinde onu Onur diye biliyordum. Hatta akademisyenim dediği için ben, çalışanlarımız ve çevre esnaf ona Onur Hoca diye hitap ediyorduk. Çok güzel, şık giyiniyordu. Bir akademisyen maaşıyla bu kadar güzel, pahalı giyinmesi dikkatimi çekmişti. Bütün kıyafetleri markalıydı, dikkat çekiciydi. Türkçesi düzgündü. Sosyoloji alanında çalıştığını söylüyordu ve sosyoloji alanındaki akademik literatüre hakimdi. Mesela bir yazardan söz açınca hemen onunla ilgili, kuramlarıyla ilgili konuşuyordu" dedi.

 

'MASASINA ÇOK SAYIDA KİTAP YIĞIYORDU'

Mustafa K.'nın 'Ben KHK ile atıldım. Daha sonra işe iade edildim. Şu an Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ndeyim' dediğini ifade eden R.Y, "KHK ile ihraç edildiğini, sonrada Mersin Üniversitesi'ne geldiğini söyleyince pek inandırıcı gelmedi. Bu işin altında başka şey olabilir diye düşündüm. Mesafeli durdum. Ama o yaklaşık 2 ay boyunca büfemize geldi. Kafeye geliyor, masasına çok sayıda kitap yığıp okuyordu" diye konuştu.

'İŞE ALIRIM VAADİYLE KANDIRMAYA ÇALIŞTI'

Mustafa K.'nın bir gün kendisine, 'Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 7 sekreterya alacağız. Ben de 3 kişilik jürideyim. İstersen seni orada işe aldıralım' dediğini ifade eden R.Y, "Yüksek lisans yapmak istediğimi biliyordu, sanırım bana bu nedenle bu yalanı söyledi. Ben ilk başta yalan olduğunu anlamadım. Bir arkadaşım vardı. Onu söyledim. Onu yönlendirmek istedim. Tabi bu arada üniversitenin sitesinden ilanlara filan baktım. Böyle bir çağrı yoktu. Bir süre sonra, adını Onur sandığım Mustafa K.'ya, 'Hocam ben üniversitenin böyle bir ilanını göremedim' dedim. 'Herkese açık değil. El altında yürütülüyor. Ben arkadaşınızın işini hallederim. Ama bunun için arkadaşınızın emek vermesi lazım, çaba sarf etmesi lazım, her şeyin bir bedeli var. Bedelsiz olmaz' dedi. Bunun üzerine o konuyla ilgili kendisiyle bir daha konuşmadım. Kafeye gelmeyi de kesti. Çevredeki kafelere otuyor, yine de benden sipariş veriyordu" ifadelerini kullandı.

 

'EN SON 5 ADET PSİKOLOJİ KİTABI SİPARİŞ ETTİ

Mustafa K.'yı, Onur adıyla tanıdığını belirten bir kitapçı da, Mustafa K.'nın 1 yıllık süre içinde, sayısını hatırlayamadığı kadar çok kitap aldığını, bu kitapların genellikle sosyoloji ve psikoloji olduğunu, son olarak sipariş ettiği 5 adet psikoloji kitabını alamadan yakalanarak gözaltına alındığını anlattı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler