Sancaktepe'de askeri helikopter evlerin arasına düştü! Şehitler var

İstanbul Sancaktepe'de eğitim uçuşu için kalktığı öğrenilen askeri helikopter arızalanarak binaların arasına düştü. 4 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri bölgeye intikal etti. Milli Savunma Bakanı Akar, askeri helikopterin düştüğü Sancaktepe'de incelemelerde bulundu. Helikopterin düştüğü mahallenin muhtarı "Canları pahasına bunu yaptılar" şeklinde açıklama yaptı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 26.11.2018 - 11:22
Abone Ol google-news

<video:1152073>

 

 

İstanbul'un Sancaktepe İlçesi'nde arızalanan askeri helikopter, boş alana inişi sırasında Askari Havalimanı'na yakın Sancaktepe Topçular caddesi, Fırtına sokaktaki 4 katlı binaya çarparak binaların arasına düştü. Yaşanan acı olay sonrası 4 asker şehit oldu. 1 asker ise ağır yaralı.

<haber-dikey:1151807,1151989>

Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandra'dan saat 10:32'de havalandığı ve yine Samandra'ya iniş yapacaktı.

BELEDİYE BAŞKANI: ASKERİ ALANA YAKIN BİR ALANDA DÜŞTÜ

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem kazayla ilgili şunları söyledi:

Burada kara havacılık alayı var. Eğitim uçuşları yapılıyor. Askeri alana yakın bir alanda, bir apartmanın yan bahçesine helikopter düşüyor. Şehitlerimiz var, yaralılar var. Olayla ilgili incelemelerimiz devam etmektedir.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, da helikopterin düşüşüne ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılık olay yerine, bir Başsavcıvekilinin gözetiminde biri müracaat, biri de otopsi savcısı göndererek incelemelere başladı.

İSTANBUL VALİSİ: BİLİNMEYEN SEBEPTEN DOLAYI DÜŞMÜŞTÜR

Valilikten açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopterin düşmesiyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Sancaktepe İlçemiz Sarıgazi Mahallesi Fırtına sokakta bugün saat 11.00 sıralarında henüz tespit edilemeyen bir nedenle Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı ve eğitim uçuşu yapan bir askeri helikopterimiz düşmüştür. Kaza neticesinde askeri personelimizden 4 şehidimiz ve 1 yaralımız var. Olay yerinde sivil vatandaşlarımızın yaralandığına ilişkin herhangi bir bilgi yoktur. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralımıza acil şifalar diliyoruz. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir."

Helikopterin düştüğü mahallenin muhtarı Göktaş, " Evlerin üstüne de düşebilirdi. Evlerin arasındaki boşluğa indirmeye çalıştı. Canları pahasına bunu yaptılar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumunda yaptığı konuşmada "Helikopter kazasında kaybettiğimiz askerlerimize Allahtan rahmet yaralı askerimize rabbimden şifalar diliyorum ve şehitlerimizin ailelerine Türk Silahlı Kuvvetlerimize milletimize başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum. Rabbim milletimizi ve özellikle askerimiz her türlü kazadan afetten beladan korusun niyazında bulunuyorum" dedi. 

CENAZELER ADLİ TIP MORGU'NDAN ALINDI

Samandıra Mahallesi Topçular Caddesi Fırtına Sokak'taki 4 katlı binanın çatısına çarpan askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerin cenazesi, askeri yetkililerce Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Cenazeler, polis eskortu eşliğinde Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

Sancaktepe'nin Samandıra Mahallesi'nde askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 asker şehit olmuş, bir asker yaralanmıştı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturma titizlikle yürütülüyor" denildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 askerin şehit olduğu helikopterin düşüşüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Yazılı açıklama şöyle:
"26.11.2018 günü saat 11.20 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan 11075 kuyruk numaralı askeri helikopterin İstanbul İli Sancaktepe İlçesi Sarıgazi Mahallesi Topçular Caddesi civarına düştüğünün bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca
soruşturma başlatıldığı, kaza neticesinde Albay Gökselin Şaylan, Üsteğmen Aykut Yurtsever, Üst Çavuş Emre Vahit Bekli ve Uzman Çavuş Şahin Aslan'ın şehit oldukları, Üst Çavuş Özkan Yılmaz'ın ise ağır yaralı vaziyette Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındığı, soruşturma kapsamında görevlendirilen bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile dört Cumhuriyet Savcısının derhal olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları, ardından askeri helikopterin ait olduğu komutanlığına bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yaptığı, gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit cenazelerinin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildiği, helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur. "

HELİKOPTERİN DÜŞTÜĞÜ NOKTA:

<haber-yatay:1151731,1151740>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler