"Evrim ve Ekin için adalet istiyoruz"

Biri 9, biri 6 yaşında iki çocuğun hayatını kaybettiği trafik kazası ile ilgili dava başladı.

Yayınlanma: 27.11.2018 - 13:45
Abone Ol google-news

2 Temmuz 2018 günü akşam saatlerinde, kuzenleri Emine İlknur Yalçın'ın nezaretinde Gözne yolu Sarnıç mevkiindeki yaya geçidinden geçmeye çalışan Evrim (9) ve Ekin Çakmakçı, Ramazan T. yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmiş, Emine İlknur Yalçın da ağır yaralanmıştı. Cinayet gibi kazayla ilgili davanın ilk duruşması Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Kaza kurbanı çocukların akrabaları, öğretmenleri ve Çakmakçı ailesinin arkadaşları da duruşmayı izlemek üzere Mersin Adliyesi'ne geldi.

Tutuklu sanık Ramazan T. duruşmadaki ifadesinde "Ailenin zor günler geçirdiğini biliyorum. Aileden sonra en çok üzülen, aileden sonra en çok sıkıntı ve stres çeken benim" dedi. Ramazan T. kaza öncesinde hızının 50 km civarında olduğunu iddia etti ve yaya geçidinin kusurlu olmasından dolayı Karayolları hakkında suç duyurusunda bulunmak istediğini söyledi.

Duruşmada, olay yerinde yaralanan Emine İlknur Yalçın'ın ifadesine başvuruldu. Ağır bir travma geçirdiğini söyleyen Yalçın, kaza akşamına dair bir şey hatırlamadığını söyledi.

Tanıklar Elçin Yalçın ile sanık Ramazan T.'nin kızı Duygu T.'nin de ifadesinin ardından sanık avukatı dosya hakkındaki görüşünü dile getirdi. Sanık avukatı, kazanın gerçekleştiği yerde yaya yolu, yaya geçidi, ışık olmadığını, viraj ve rampa olduğunu, kaza yerindeki yaya geçidinin, orada bulunan bir marketin çıkarı için açıldığını, yaya geçitleri standartlarına uymadığını kaydetti. Sanık avukatı, kazada ölen çocuklar ile ağır yaralanan İlknur Yalçın'ın da karşıdan karşıya geçerken dikkat ve özen göstermediğini iddia etti.

Mağdur ailenin avukatı Işıl Akan Kıral da, "Birincisi kaza yaya geçidi üzerinde oluyor. İkincisi, kazanın meydana geldiği noktadan, eğim ve bariyerler nedeniyle viraj içindeki araçların görülmesi mümkün değil. Üçüncüsü araç çok hızlı. Fren, korna, manevra gibi tedbirlerin hiçbiri yok. Dördüncüsü, kaza orta refüj dibinde oluyor. Yola birden fırlama gibi bir şey yoktur" dedi.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi, mağdur avukatının hız tespiti ve bilirkişi incelemesi talebi ile sanık avukatının tahliye talebini reddetti ve dosyanın kusur tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar vererek duruşmayı 31 Ocak 2019'a erteledi. 

'Trafik kazası değil, trafik cinayeti' 

Çakmakçı ailesi, akrabaları ve arkadaşları duruşma sonunda Mersin Adliyesi önünde 'Evrim ve Ekin için adalet istiyoruz' yazılı bir pankart açtı ve basın açıklaması yaptı.

Baba Ali Çakmakçı, "Bu tamamen bir trafik cinayetidir. Başka çocukların ölmemesi için davaya uygun bir kararın çıkacağına inanıyorum" dedi.

Anne Özlem Çakmakçı da, "Çok üzgünüm, ne diyeceğimi bilemiyorum. Trafik kazası demiyorum. Bu bir trafik cinayeti. Trafik kurallarına uymayan birisi yüzünden çocuklarımı kaybettim. Yani bu acının tarifi yok. Sesimizi herkesin duymasını istiyorum. Herkesin bu acıyı duymasını istiyorum. Ben iki çocuğumu bir gecede kaybettim. Trafik ve hız kurallarına uyulmadığı için benim iki çocuğum elimden alındı. Adalet istiyorum" diye konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon