‘Eserleri ve fikirleri hâlâ yaşıyor’

Aydınlanma bilgesi, gazetemiz yazarı Prof. Dr. Server Tanilli, ölümünün 7. yılında Karacaahmet Mezarlığı’ndaki gömütü başında törenle anıldı.

Yayınlanma: 29.11.2018 - 21:47
Abone Ol google-news


Törene katılan ailesi, arkadaşları ve hukuk fakültesi öğrencileri Tanilli’nin mezarı başına karanfiller bıraktı. Tanilli’nin oğlu Bülent Tanilli, “Benim için bir baba ama Türkiye için çok önemli bir değer olduğunun hepimiz farkındayız.

Dünyadan göçtükten sonra bile bıraktığı eserler ve fikirler ne mutlu ki gençler arasında, öğrenciler arasında, kitleler arasında hâlâ yaşıyor. Onun yıllar önce tespit ettiği sorunlar ve o sorunlara çözümler ülkemizde hâlâ canlılığını koruyor. Her geçen gün taaruz altındayız, her geçen gün sıkıntılar içindeyiz. O sıkıntılardan sıyrılıp bir çözüm aramak istediğimizde Server Tanilli gibi çok değerli hocalarımız bizlere olabilecek en akılcı, en adaletli, en devrimci çözümleri kitaplarında bıraktılar. Bu hareketi, bu mücadeleyi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi, hukuk fakültesi öğrencisi Altuğ Yalınbaş da “Bizler onun hiç dersine girememiş, onla hiç tanışamamış kişiler olsak da onun aydınlanma, emek ve bağımsızlık mücadelesini onun kitaplarını ve dönemin DGM’sine vermiş olduğu savunmasını okuyarak öğrendik. Ve bu anlamda öğrencileri olduk” diye konuştu. Server Tanilli, Prof. Dr. Bülent Tanör ve geçen haftalarda hayatını kaybeden Prof. Dr. Rona Serozan’a karşı sorumluluklarını bildiklerini belirten Yalınbaş, “Görevimiz hocalarımızı anlamaktan öte onların mücadelesini büyütmek  ve arzuladıkları ülkeyi kurmak” dedi.

Panel düzenlenecek

Fikir Kulüpleri Federasyonu bugün “Türkiye’de Hukukun Güncel Durumu” başlıklı bir panel düzenleyerek, Prof. Dr. Server Tanilli, Prof. Dr. Bülent Tanör ve Prof. Dr. Rona Serozan’ı anacak. Karaköy’deki Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde saat 18.30’da başlayacak panele, Tanilli’nin oğlu Bülent Tanilli ile Prof. Bülent Tanör’ün eşi Prof. Dr. Öğet Öktem Tanör de katılacak. Panelde, Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Ozan Erözden, avukat Can Atalay ve Dr. Mehmet Cemil Ozansü konuşmacı olarak yer alacak.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler