Kardeşine koştu ama...

Kazada yaşamını yitiren işçi Mehmet Canpolat’ın kardeşi Şener Canpolat 5 ay önce iş kazası geçirdi. Şener Canpolat, olayı duyar duymaz bölgeye gitti, acı haberi orada aldı.

Yayınlanma: 29.11.2018 - 22:25
Abone Ol google-news

Avrupa yakası kısmını Kolin-Kalyon Ortak Girişimi, Anadolu yakası kısmını ise Limak Cengiz ortak girişimi tarafından yapılan Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Kocaeli- Gebze’deki viyadük inşaatındaki çökmede işçiler Mehmet Canpolat, Öztürk Yılmaz ve Bayram Kılıç’ın ölümü acı hikâyeleri ortaya çıkardı.

Hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Canpolat 42 yaşındaydı. Evli ve 3 çocuklu olan Canpolat Kars’ın Digor ilçesinden Kocaeli’nin Dilvoası ilçesine inşaatlarda çalışmak için gelmişti. Mehmet Sıddık Canpolat, kardeşi Ali Canpolat ile birlikte kazanın yaşandığı viyadüğün üstünde çalışıyordu. Çökme esnasında Mehmet Canpolat 30 metre yükseklikten aşağı düştü. Kardeşi Ali Canpolat ise son anda viyadüğün ayağını çevreleyen iskeleye tutundu. Ali Canpolat bir süre 30 metre yükseklikte asılı kaldı. İşçilerin yukarı çıkmasıyla kurtarıldı.

6 ay raporlu

Hayatını kaybeden Mehmet Sıddık Canpolat’ın bir diğer kardeşi Şener Canpolat da yine Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde çalışıyordu. Şener Canpolat yaklaşık 5 ay önce otoyol projesinin farklı bir noktasında çalışırken yüksekten düşerek iş kazası geçirdi. 6 aylık iş göremezlik raporu alan Şener Canpolat’ın kazanın olduğu saatlerde evinde istirahat ettiği, kazayı duyar duymaz olay yerine gittiği ve kardeşinin ölüm haberini burada aldığı öğrenildi. Canpolat’ın yakını Seyithan Kaya’nın da 11 Kasım günü 3. havalimanı inşaatında asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdiği öğrenildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon