Atatürk Barajı'nı yapan işadamı hayatını kaybetti

Türkiye'nin önde gelen gruplarından ve Atatürk Barajı'nın inşaasıyla adını duyuran Ata Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kurdoğlu, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 17:32
Abone Ol google-news

Gıda, Finans, inşaat, lojistik, servis, turizm, tekstil, ticaret gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketin 2.5 milyar dolarlık iş hacmi bulunuyor. Grupta çalışan sayısı ise 12 bin kişinin üzerinde.

Ertuğrul Kurdoğlu, Ata Holding'in yönetim kurulu başkanlığı yürütüyordu. Ertuğrul Kurdoğlu için yarın AtaKule'de saat 09:45'de veda töreni düzenlenecek. Törenin ardından Kurdoğlu'nun cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Ulus Mezarlığı'nda defnedilecek.

 

Atatürk Barajı'nı yaptı

Ata Şirketler Grubu’nun kökleri 1969 yılında kurulan Seri İnşaat’a kadar uzanıyor. Ata İnşaat’ın üç ortağından biri olan Seri İnşaat, Türkiye’nin en büyük projelerinden Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) içinde yer alan ve maliyeti 2 milyar USD olan Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın yapımı gibi çok önemli bir görevi üstlenmişti. Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santralı, Grubun inşaat alanındaki en büyük referanslarından birini oluşturuyor.

Ata Grubu şirketleri günümüzde, Finans, Teknoloji, Gıda, Lojistik, Gayrimenkul Geliştirme, Yapı Malzemeleri Üretimi, Moda, Turizm ve Dış Ticaret gibi çok değişik alanlarda faaliyet gösteriyor. Ata Grubu, 4 kıta/ 7 ülkede çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 20’den fazla şirketin sahibi ya da çoğunluğa sahip hissedarı konumunda.

 

12 bin çalışanı var

Ata Grubu aynı zamanda TAB Gıda ile Burger King, Popeyes ve Sbarro gibi markaların temsilcisi konumunda. Finans alanında da Ata Yatırım'ın sahibi. 2.5 milyar dolarlık büyüklüğe sahip grubun 12 bini aşkın çalışanı bulunuyor.

 

1 yıl önce kitabı çıkmıştı

Ertuğrul Kurdoğlu, hayat hikayesini anlatan ‘Ben Buraya Hayallerimle Geldim’ adlı biyografi kitabının lansmanı 21 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirmişti. Kurdoğlu kitabında, "Hayaller öğrenilerek kazanılamaz, ama korkularımızdan dolayı kaybedilebilir. O nedenle hayallerimizden vazgeçmeden cesaretle peşinden gitmemiz gerekir…" diyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler