Şimdi de SGK fişledi

KHK ile ihraç edilen akademisyen Dr. Karabulut, bakliyat satarak yaşamını sürdürmeye çalışıyor. İSG uzmanlığı için verdiği mücadele engelerle dolu.

Yayınlanma: 01.12.2018 - 21:11
Abone Ol google-news

KHK ile ihraç edildikten sonra baklagil satarak geçimini sağlamaya çalışan Yrd. Doç. Dr. Savaş Karabulut, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) uzmanı olmak için verdiği mücadelesinde karşısına bu kez de ‘SGK fişlemesi’ çıktı. Karabulut, SGK kaydında “ihraç edildiği” belirtildiği için başvuru yaptığı yerlerden olumsuz dönüş alıyor. İSG uzmanı olarak çalışmak için sınava girip başarılı olan ve sertifikasını alan Karabulut önüne engeller çıkarılınca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurdu. Başvurusunda SGK kayıtlarına ‘Kamu Görevinden Çıkarıldı (Kanun/KHK Göre)’ notunun düşüldüğünü belirten Karabulut, “Bu durum açık bir şekilde iş bulmam da sorun teşkil etmekte ve şahsımı fişlemektedir” görüşünü dile getirdi.

‘Yaşamayın diyorlar’

Yaşadığı sıkıntıları gazetemize anlatan Karabulut, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda Çalışan Sosyal Haklar’ın KHK ile haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilmiş emekçilerin, yetmezmiş gibi KHK’lar ile e-devlet sisteminde ve dolayısıyla SGK kayıtlarında sistem tarafından da fişlenmiştir. Anayasal bir hak olan yaşama ve çalışma hürriyeti açısından bu büyük bir engel teşkil etmektedir. Bu nedenle SGK kayıtlarında bu fişlenmesin kaldırılması, çalışma hürriyeti açısından elzemdir. Yıldırma, sindirme ve yok sayarak işi zorlaştırma yoluyla bize yaşamayın diyorlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler