TGB’lilere ÖSO cezası

İzmir Gündoğdu Meydanı’nda geçen 11 Mayıs’ta Özgür Suriye Ordusu bayrağı asan grubu protesto eden ve açılan standı kapatan Türkiye Gençlik Birliği üyesi 14 kişi, İzmir 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 18:47
Abone Ol google-news

Mahkeme, TGB’lileri toplam 24 yıl hapis ve 75 bin 280 lira para cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, hükmün geri bırakılmasını da kararlaştırdı. Cezayı protesto eden TGB İl Başkanı Meltem Ayvalı, mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı.

“Buradan açıkça ilan ediyoruz: Siz; beslediğiniz, eğittiğiniz, silah verdiğiniz ÖSO militanlarını topraklarımıza sürerseniz bizler de her karış vatan toprağında onların karşısına dikiliriz. Siz; Türk ordusunu Suriye’de savaşa iterseniz biz her yerde Türkiye-Suriye kardeşliğini haykırırız! Siz; Reyhanlı’da kendi halkınızı katlederseniz biz ne ceza verirseniz verin hesabını sorarız. Siz; Türk milletini bölmeye kalkarsanız biz gerekirse canımızı verir bu ülkeyi böldürtmeyiz. Bu cezalar yalnızca bizlere değil, Türk milletine verilmiştir. Hapsedilmek istenen Cumhuriyet değerleridir, kardeşliktir, barıştır. Tayyip Erdoğan himayesinde Kürdistan inşa edilip Türkiye’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler