Savcı ‘cinayet’ dedi

Üniversite öğrencisi Şule Çet’le ilgili davada 2 şüpheliye 3 suçtan dava.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 23:37
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne ilişkin soruşturmayı tamamlandı. Savcılık, Çet ile birlikte aynı ofiste bulunan Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında, “kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyeti tahdit” suçlarından müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianamede sanıkların Şule Çet’e cinsel saldırıda bulunduktan sonra darp ettikleri ve aşağı attıkları belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Aykut Hüseyin Koca, 29 Mayıs 2018’de hayatını kaybeden Şule Çet’in ölümüne ilişkin iddianameyi hazırlayarak, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İddianamede, şüpheliler Berk Akand ve Çağatay Aksu’nun, “Kasten Öldürme, Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Nitelikli Cinsel Saldırı” suçlarından müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede Çet’in, çalıştığı ve şüphelilerden Aksu’ya ait işyerinin kapanması nedeniyle işsiz kalması üzerine Aksu ile telefonda görüştüğü ve kendisine iş bulacağı yönünde beklentiye girdiği, bu nedenle de Aksu’nun lokantaya davetini kabul ettiği ifade edildi. Çet’in lokantaya giderken ev arkadaşına Çağatay’ın alkol alınca kendisine asıldığını söylediği belirtildi. Daha sonra şüphelilerle plazadaki ofise giden Çet’in burada cinsel saldırıya uğradığı belirtildi.

‘Darp ederek öldürdüler’
İddianamede, cinsel saldırı olayından sonra yaşananlar şöyle anlatıldı: “Bu olaydan sonra, alkollü olan şüphelilerin maktülle girdikleri tartışma ve mücadele sonucunda maktulü darp ederek ölümüne sebebiyet verdikleri ve maktul üzerinde oluşan travma ve şiddet delillerini karartmak amacıyla maktulü ofisin penceresinde aşağıya attıkları yönünde kanaat oluşmuştur. Şüpheli Çağatay Aksu’nun adli tıp raporuna göre parmağının kırılma ihtimalinin bulunduğu, diğer şüpheli Berk Akan’ın ise maktulün tırnaklarında DNA örneğine rastlanmasının, taraflar arasında mücadele sırasında oluşacağı değerlendirilmiştir.”

Delilleri kararttılar
Şüphelilerin delilleri karartmaya çalıştıkları vurgulanan iddianamede, “Oysa yaşanan travmatik olay karşısında şüphelilerin bardaklarını yıkaması işlenen bir suçun delillerini gizlemeye yönelik olacağı, pencere üzerinde yapılan incelemede şüpheliler ve maktule ait DNA ve parmak izinin çıkmamasının bu temizlik faaliyeti içerisinde değerlendirilmektedir” ifadeleri kullanıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler