Gezi soruşturması tam gaz: Ankara'da bir haftada 6 iddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, kasım ayının son haftasında, kentteki Gezi Direnişi ile ilgili 120 kişi için altı ayrı dava açtı.

Yayınlanma: 04.12.2018 - 14:53
Abone Ol google-news

63 kişi hakkında düzenlenen son iddianamede ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlamaları yöneltildi. İddianamede suçlama tarihi 2 Haziran 2013 olarak yer aldı. Yaklaşık 600 kişi hakkında Gezi soruşturmasının ise devam ettiği bildirildi.

SİLAH KULLANMADILAR

İddianamede, şüphelilerin, eylemler sırasında silah veya silah sayılabilecek diğer eşyaları kullanmadıklarına dikkat çekildi. Ancak toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılan kişilerin ihtara rağmen dağılmadıkları ve kolluk kuvvetlerinin zor kullanmasına rağmen, kolluk görevlilerine karşı cebir kullanarak direnmek suretiyle atılı suçları gerçekleştirdikleri iddia edildi.

POLİSLERİN DOSYASI AYRILDI

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine  göre iddianamede, TEM Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan fezlekede bazı polis memurlarının yaralanması nedeniyle müşteki olarak gösterildiği, ancak polislerin hangi eylemlerde yaralandıklarının tespit edilmediği, bu nedenle müşteki polis memurlarını darp eden şüphelilerle ilgili soruşturmanın ayrı bir dosya üzerinden sürdüğü anlatıldı.

İSTANBUL’DA DA VAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Gezi Parkı eylemleri soruşturması kapsamında da tutuklu iş insanı Osman Kavala ile bağlantılı oldukları öne sürülen kişilere 16 Kasım’da operasyon yapılmış, Yiğit Aksakoğlu tutuklanmıştı. Genişletilen soruşturma kapsamında Taksim Dayanışması’ndan avukat Can Atalay, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yöneticilerinden yüksek mimar Mücella Yapıcı da ifadeye çağrılmıştı.

<haber-yatay:1156810,1156593>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler