Polisten Mecidiyeköy'de gazlı müdahale

Rezidans inşaatındaki işçi ölümlerini protesto edenlere polis müdahale etti.

Yayınlanma: 07.09.2014 - 16:45
Abone Ol google-news

Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasına tepki gösteren binlerce yurttaş Mecidiyeköy'de toplandı. Polis şantiye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

POLİS MÜDAHALESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

Mecidiyeköy'de 10 işçinin ölümünü protesto eden grupları polis müdahale etti. Saat 17.00 sıralarında Mecidiyeköy Meydanı'nda biraraya gelen gruplar, 10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans inşaatına doğru yürüyüşü geçti. Grupların yolu polis tarafından kesildi. Yürümekte ısrar eden gruplara polis gaz bombası ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale edilen gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı. Gazdan çevredeki bazı vatandaşların da etkilendiği görüldü.

 

AÇIKLAMA SIRASINDA MÜDAHALE

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla saat 16.00’da Cevahir AVM önünde toplanan grup ise Torun Center’a kadar yürüdü. Binlerce kişi “Kaza değil cinayet” sloganları attı. Polis Mecidiyeköy Köprüsü altında yürüyüşün arka kısmındaki bir gruba müdahale etti. Grubun bir kısmı ara sokaklara kaçarak barikat kurdu. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yetkilileri şantiyenin arka kapısında basın açıklaması yaptı. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu: “Bu cinayetin sorumlusu her yeri şantiyeye çeviren iktidar ve sermayedir. Bu cinayetin sorumlusu sermaye ve ona kol kanat geren AKP hükümetidir. AKP ile Türkiye iş kazalarında Avrupa’da 1. sıraya yükseldi. And olsun insanca yaşayacağımız bir dünya kurana dek mücadele edeceğiz” dedi.

(Fotoğraflar Twitter'dan alınmıştır)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler