Yakut’un sözlerine CHP’lilerden sert tepki

TBMM Başkanvekili AKP’li Sadık Yakut’un “Eğitimle ilgili kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı okullarda okutulması adına Türkiye’de maalesef geçmişten bu tarafa yapılan bir yanlışlık, Batıcılık adına çocukların aynı okullarda okutulması. İnşallah bu yanlış önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek” sözlerine CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Aylin Nazlıaka sert sözlerle karşı çıktı.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 22:13
Abone Ol google-news

Türkiye AKP’li Sadık Yakut’un karma eğitime ilişkin söylediği şok sözlerle sarsıldı. Yakut, Ulusal Çocuk Forumu’nda yaptığı konuyşmada, “Galatasaray Erkek Lisesi, İtalyan Kız Lisesi, Alman Kız Lisesi diye kendileri kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı özellikle Türkiye’de okullar açıp eğitim yaptırırken, maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılması da büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum” dedi. Üstelik Yakut bu sözlerini, “İnşallah bu yanlış önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek” şeklinde sonlandırınca tepkiler gecikmedi. 

Sosyal medyada Yakut gösterilen tepkilerin yanı sıra CHP’den de sert tepki geldi. CHP’li Levent Gök, Yakut’un sözleri karşısında dehşete düştüğünü dile getirirken, bu tutumun eğitim sistemini tahrip edeceğini belirtti. Gök, Yakut’un sözlerinin “Kadın-erkek ve fırsat eşitliğine dayalı eğitim sisteminde Türkiye’yi rahatsız edici düşüncüler” olduğunu aktarırken, “AKP’nin gerçek niyeti ortaya çıkmaya başladı” diye konuştu.
 
‘Aydınlanmayla dertleri var’
 
Yakut’un sözlerine tepki gösteren diğer isim Aylin Nazlıaka oldu. Nazlıaka, AKP’nin kadın-erkek eşitsizliği konusundaki düşüncesini yeniden üreterek topluma dayatmaya çalıştığını ifade etti. “Bunların sadece Cumhuriyetle değil, aydınlanma dönemiyle dertleri var” diyen Nazlıaka, Yakut’un sözlerinin kadın haklarına da yönelik olduğunu dile getirerek, insanlık tarihinin en karanlık dönemlerinin de kadınları yok etmeye çalıştığına dikkat çekti. Nazlıaka,. “Ancak kadınlar bu dönemlerden her zaman için güçlenerek çıkmışlardır” diye konuştu. Nazlıaka, Yakut’un sözleriyle AKP’nin düşüncesinin ortaya çıktığını vurgulayarak, kurtuluşun kadın devrimiyle mümkün olabileceğini aktardı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler