Silivri'de FETÖ iması: Nefes alsanız anlatıyorlar

Tutuklu avukat Selçuk Kozağaçlı, ilk duruşmada tahliye edilmelerine karşın devreye giren Adalet Bakan Yardımcısı’nın serbest bırakılmalarını engellediğini söyledi. Kozağaçlı FETÖ imasında bulunarak, "Hâlâ içinizde terör örgütü üyeleri var. Nefes alsanız anlatıyorlar" diye konuştu.

Yayınlanma: 05.12.2018 - 22:59
Abone Ol google-news

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) ve KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 6’sı tutuklu, 6’sı tutuksuz, 8’i hakkında da yakalama kararı bulunan 20 avukatın “Terör örgütü üyeliği” ve “Silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçlamasıyla yargılandığı dava üçüncü gününde devam etti.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar ve avukatlar bir kez daha reddi hâkim taleplerini yenilediler. Savcı, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

Tutuklu avukat Aytaç Ünsal, hazırlanan iddianamenin ilk duruşmada çökertildiğini söyledi. Ünsal, “Biz bu düzen için kötü örneğiz. Tehlikeliyiz. Neden tehlikeliyiz? Soma gibi, Ermenek gibi birçok toplumsal davada avukatlık yapıyoruz” dedi. Söz alan sanık avukat Ahmet Mandacı ise iddianamenin ilk 212 sayfasının yer aldığı zamanlama diliminde kendisinin çocuk olduğunu anlattı.

Mandacı, iddianamede kendisi hakkında 1.5 paragraflık bir tanık ifadesi olduğuna dikkat çekerek, “Tanık 2013 yılında HHB’de görev yaptığımı söylemiş. Ben o dönem öğrenciydim. Ayrıca Çanakkale’de hukuk fakültesi okuduğumu aktardı. Ancak Çanakkale’de hukuk fakültesi yok. Tanık yalan beyanda bulunuyor” diye konuştu.

Tutuklu sanık avukat Selçuk Kozağaçlı ise ilk duruşmada tahliye edilmelerinin ardından haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararının çıkarılmasına değinerek, “Bizler tutuklu değiliz. Tutuklu değiliz ki sizden tahliye talep edelim. Bizi tutan da siz değilsiniz ki sizden tahliye talep edelim. Tahliye edilmemizin ardından Adalet Bakanı Yardımcısı Süleyman Menteş cezaevi müdürünü arayarak, “Hâkimi ayarlıyorum, salıvermeyin, tekrar tutuklanacaklar” dediğini biliyoruz. Salıvermeyin diye talimat vermesi utanç vericidir. Savcıyı arayıp dediklerini ise hiç saymıyorum. Hâlâ içinizde terör örgütü üyeleri var. Nefes alsanız anlatıyorlar" diye konuştu.

Hamile avukatın talebine ret

 

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan avukatların haklarındaki adli kontrol kararı kapsamında her hafta bir gün imza verilmesi şeklindeki kararı haftada iki gün imza verilmesi şeklinde değiştirdi. Ordu’da yaşayan ve 3 aylık hamile olan tutuksuz sanık avukat Yağmur Ereren’in duruşmalardan vareste tutulma talebini ise mahkeme heyeti reddetti.

 

Heyet sanık avukat Ahmet Mandacı’nın ev hapsi ile tahliye edilmesine karar verirken, diğer tutuklu sanık avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Engin Gökoğlu, Behiç Aşçı, Aycan Çiçek ve Aytaç Ünsal’ın tutukluluk haline devam kararı verdi. Mahkeme heyeti tutukluluğa devam kararını şu şekilde gerekçelendirdi:

“İsnat edilen kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi, isnat edilen suçun katalog suçlardan olması, haklarında yakalama kararı bulunan diğer avukatların 15 Eylül tarihinden beri firari olması, sanıkların serbest bırakılması durumunda kaçacaklarına ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığının bulunduğu, adli kontrol hükümlerinin yeterli olmayacağı.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler