İşini geri isteyenlere enflasyon oranında ceza

İşlerini geri isteyen KHK'li eğitimcilere 300 bin TL'ye aşan ceza kesildi.

Yayınlanma: 06.12.2018 - 22:24
Abone Ol google-news

KHK ile işlerinden edilen eğitimciler ve kamu emekçilerine Yüksel Caddesi ile Düzce’de yaptıkları eylemlerden dolayı 300 bin TL’yi aşkın para cezası kesildi. Düzce’de ve Yüksel Caddesi’nde oturma eylemi yaptığı için 45 bin TL para cezası verilen mimar Alev Şahin, “Şu an, emre aykırı davranış ‘kabahatinin’ karşılığı 259 liradır. Önümüzdeki aydan sonra, yani 2019 yılından itibaren zamlanacaktır. Geçen sene aynı kabahatin karşılığı 227 liraydı. Her sene enflasyon oranında, bu ceza da artıyor” dedi.

‘Amaç direnişi bitirmek’
İhraç edildikten sonra ‘işimi istiyorum’ diyerek sokaklarda eylem yapan ve aralarında Nazan Bozkurt, Alev Şahin, Selvi Polat, Acun Karadağ ve Mahir Kılıç’ın bulunduğu isimlere para cezası verildi. Para cezasını ödeyemediği için Düzce 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne iki ayrı dava açan Alev Şahin iktidarın direnişi bitirmek için her yolu denediğini söyledi. Şahin, eylem yapanlar olarak aldıkları para cezasının 300 bini geçtiğini dile getirerek “Yalnız eylemde olanlara değil, kenarda duranlara da ceza yazıldı. Direnişçilerin ise her birine on binlerce lira para cezası kesilmiş durumdadır”dedi.

Şahin, “Ankara Valiliği’nin genelgeleri dayanak yapılarak hakkımızda ‘yakalama’ işlemi uygulanıyor. İdari para cezası kesip adrese tebliğ edebilecekken gözaltı işlemi yapılıyor. Valiliğin genelgesi de buna gerekçe yapılıyor” diye konuştu. 


Sistemde kesinleşmiş olarak görünen cezaların bazıları şöyle: 
Nazan Bozkurt: 
380 adet ceza, 94 bin 632 TL
Mehmet Dersulu: 
277 adet ceza, 69 bin 759 TL
Acun Karadağ: 
73 adet ceza, 17 bin 182 TL
Simge Aksan: 
175 adet ceza, 40 bin 973 TL
Gülnaz Bozkurt: 
199 adet ceza, 50 bin 473 TL.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon