Yanıt beklerken 89 kadın daha öldü

CHP Milletvekili Gülsün Bilgehan, kadına karşı şiddetle ilgili soru önergesine 5 aydır yanıt alamayınca yeni bir soru önergesi hazırladı. Bilgehan, “Önergede kadına şid- detle ilgili verileri istemiştim. Yanıtı beklediğimiz bu beş aylık dönemde 89 kadın daha öldürüldü” dedi.

Yayınlanma: 21.11.2013 - 00:00
Abone Ol google-news

 

Bilgehan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Bilgehan, geçen yıl 8 Mart’ta bu konudaki düzenlemenin yasalaştığını anımsattı. Buna karşın şiddetin durmadığını belirten Bilgehan, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından kaç kadının koruma talebinde bulunduğunu, kaçının koruma altındayken öldürüldüğünü sordu.

Daha ne bekliyoruz?

Benzer sorulara 2 Temmuz 2103 günü TBMM Başkanlığı’na ilettiği soru önergesinde de yer verdiğini belirten Bilgehan, aradan yaklaşık 5 ay geçmesine karşın bakanlığın kendisine herhangi bir yanıt iletmediğini vurguladı. Bilgehan, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddet Günü’nün yaklaştığına dikkat çekerek “Yasal önlemlerin yeterli olmadığı bir kez daha anlaşıldı.  Bakanlığın verilerine göre bu yılın ilk 10 ayında 136 kadın öldürüldü. Kadın örgütlerine göre ise bu sayı 189’dur” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler