Bir polis memuru tarafından vurulan Rize Emniyet Müdürü şehit oldu

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Emniyet Müdürlüğü binasında polis memuru İ.H.Ş'nin silahlı saldırısına uğradı. Verdi, saldırının ardından kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile 2 koruma polisi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren polis memuru İ.H.Ş gözaltına alındı.

Yayınlanma: 11.12.2018 - 15:18
Abone Ol google-news

<video:1166732>

Rize Emniyet Müdürlüğü'nde, bugün saat 15.00 sıralarında silah sesleri duyuldu. Emniyet Müdürlüğü'ne çok sayıda ambulans sevk edildi. Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, polis memuru İ.H.Ş tarafından vuruldu. Verd,i saldırının ardından kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda Personel Şube Müdürü ve 2 polisin daha yaralandığı öğrenildi.


Saldırgan polis memuru İ.H.Ş.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ŞEHİT EDEN POLİS GÖZALTINDA 

Edinilen bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, beraberinde personel müdürü ile birlikte makamında tayini nedeniyle trafik polisi  İ.H.Ş ile görüştü. Talebi reddedilen trafik polisi, silahını çekerek Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etti. Saldırıda yaralanan Altuğ Verdi hayatını kaybetti. Olayı gerçekleştiren polis memuru  İ.H.Ş'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize Emniyet Müdürü'nün vurulmasına ilişkin, "Hastanedeler. İnşallah kurtarmak için doktorlarımız bir çaba ortaya koyuyorlar. Olayla ilgili derin ayrıntıyı arkadaşlarımız ortaya koyacaklar. Bakan yardımcımız ve Emniyet Genel Müdürümüz de Rize'ye hareket ediyor" dedi.

RİZE VALİSİ: YARALILARIN DURUMU NİSPETEN İYİ

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit olduğu saldırıya ilişkin açıklama yaptı. 

Vali Çeber, saldırıda Verdi'nin şehit olduğunu belirtirken, yaralı 2 polisin durumunun nispeten iyi olduğunu belirtti. Açıklamasında saldırının tayin isteyen bir trafik polisi tarafından gerçekleştirildiğini belirten Vali Çeper, "Maalesef çok üzücü, elim bir olay. Çok sevilen, çok başarılı Altuğ müdürümüz şehit olmuştur, 2 arkadaşımız yaralanmıştır. Biri personel şube müdürümüz, biri de Altuğ müdürümüzün koruması. Olayı gerçekleştiren de Derepazarı ilçesinde görevli trafik polisi. Bugün emniyetin görüş günü, Altuğ müdürümüz onunla da görüşüyor. Bunlar görüşmeye girerken gerekli tedbirler alınmakla birlikte, görüşmeden sonra dışarı çıkıyor, silahını aldıktan sonra çok ani bir şekilde makama geri dönüyor. Sonra orada Altuğ müdürümüzü ve personel şube müdürümüzü, ardından da içeri müdahale için giren koruma arkadaşımızı yaralıyor. Altuğ müdürümüz hastanaye geldiğinde durumu ağırdı. Maalesef biraz önce şehit oldu. Hepimiz çok üzgünüz" dedi. 

SALDIRGAN HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Saldırgan hakkında da bilgi veren Çeper şunları söyledi, "Bilgiler henüz çok taze ancak ilk söylenen bu arkadaşımız burada bir üniversite kazanmış, aslında Derepazarı buraya çok yakın bir ilçemiz ama il merkezine gelmek istemiş. Ama tabi planlama var, bu sanırım uygun görülmemiş, muhtemelen istediği sonucu alamadı. Biz ilk etapta o şahısla ilgili de, ben ona polis memuru diyemiyorum, o hainle ilgili de bir şeyler sorduk. Bu sıkıntısının dışında sessiz, kendi halinde bilinen birisi. Tabi onun da cezasını çekecek. Yaralılarımız nispeten iyi, ikisi de ameliyata alındı."



RİZE EMNİYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDİ KİMDİR?

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Altuğ Verdi, 1972 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında Polis Akademisinden mezun olması akabinde, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28.12.2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. 

Ayrıca, İl Emniyet Müdürü Türkiye'yi ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda temsil etmiş olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Altuğ Verdi, 19.08.2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, evli ve bir kız babasıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler