‘Çocuklarımız için'

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘2018 Şeffaflık Ödülleri’nde Medya dalında, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ödüle layık görüldü.

Yayınlanma: 11.12.2018 - 23:05
Abone Ol google-news

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından bu yıl 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’ne atfen dördüncüsü düzenlenen 2018 Şeffaflık Ödülleri dün gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Medya dalında ödüle layık görülen gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya “Yolsuzlukla mücadele hepimizin görevi” dedi.

Demokrasilerin krizi
Taksim’deki Elite World Prestige Hotel’de gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Uluslararası Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Özarslan, “Örgütün temel vizyonu yolsuzluktan arınmış temiz bir dünya, iyi yönetilen bir ülke” dedi. Özarslan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Demokrasilerin kriz içine düştüğü, popüler söylemlerin arttığı, bunun da otoriter rejimlerin çoğalmasına yol açtığı ve bu hareketlerin de büyük kitleler tarafından desteklendiği bir dönemden geçiyoruz. Burada belli başlı kurumlar, belli başlı kişiler hedef ve baskı altında. Sivil toplum ve aktivistlere yönelik ataklar var. Medyanın şeytanlaştırıldığı ve baskı altına alındığını, sansürün yaygınlaştığı, neredeyse ‘digital diktatörlük’ gibi kelimelerin telaffuz edildiğini görüyoruz.”

Mücadele görevimiz
Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Filiztekin’in yolsuzluk kavramı üzerine bir sunum yaptığı törende İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından yolsuzlukla mücadelede dayanışmaya ve açık topluma dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Şeffaflık Ödülleri törenine geçildi. 25 yıllık gazetecilik çalışmalarından ötürü ‘Medya’ dalında ödüle layık görülen Küçükkaya, ödülünü Oya Özarslan ve derneğin Genel Koordinatörü Yalın Hatipoğlu’nun elinden aldı. Küçükkaya katılımcılara şöyle seslendi:
“Çok değerli bir ödül. Bu ödülle meslek hayatım taçlandı. Gerçekten meslek hayatımda, yani 25 yıl neredeyse hep yolsuzluk yazdım. Bitmiyor Türkiye’de yolsuzluk... Yolsuzlukla mücadele hem gazetecilerin, hem de örgütlerin ve hepimizin görevi. Klasik bir söylemdir: ‘Tüyü bitmemiş yetimin hakkı içindir’ bu haberler. Gerçekten de öyle. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için çabalıyoruz. Gazeteciliği de bunun için yapmaya çalışıyoruz. Onlara yolsuzluğun olmadığı bir dünya bırakmak istiyoruz ama tabii ki bu dünya şartlarında bu çok zor. Yolsuzluğun en aza indirgenmesi için gazeteciliğin üzerine ne düşüyorsa biz yapmaya devam edeceğiz.”

Belediyecilik ödülü Tunç Soyer’in
Yurttaş kategorisinde Fatih Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Uğur Soylu, Kurumsal Şeffaflık kategorisinde Pfizer Türkiye ve Şeffaf Belediyecilik kategorilerinde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ödüle değer görüldü. Bu yıl ilk kez sunulan ‘Gençlik’ dalındaki ödülü ise Altınbaş Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ertuğrul Çavuşoğlu kazandı.

‘YOLSUZLUKLARI ORTAYA ÇIKARDI’

Aykut Küçükkaya, medya dalında ödüle layık görülmesine ilişkin Uluslararası Şeffaflık Derneği’nden yapılan açıklamada, “Medya dalında ödüle, kamu kaynaklarının halkın yararına kullanılması mücadelesinin vazgeçilmez bir paydaşı olan araştırmacı gazeteciliğe dair çok değerli çalışmaları, uzun yıllar boyunca ve oldukça zor koşullarda üreten Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya değer görüldü. Küçükkaya, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının seçkinleri arasındaki usulsüz ilişkileri yansıtarak kamu kaynaklarının şeffaflık, hesap verilebilirlik, sosyal eşitlik, adalet ilkeleri doğrultusunda ve kamu yararına kullanılması için toplumsal farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasına 25 yıllık gazetecilik yaşamı boyunca çok değerli bir katkı sunmuştur” ifadelerine yer verildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler