Gaziantep'te petrol boru hattının üzerine yıldırım düştü

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yıldırım, petrol boru hattının üzerine düştü. Patlayan boru hattından sızan ham petrol nedeniyle bazı evler boşaltıldı. Ekipler boru hattında onarım çalışması başlattı.

Yayınlanma: 12.12.2018 - 21:25
Abone Ol google-news

Akşam saatlerinde Nurdağı ilçesine bağlı Gökçedere Mahallesi’ndeki BOTAŞ’a ait petrol boru hattına iddiaya göre yıldırım isabet etti. Hasar gören hattan dışarı püsküren ham petrol araziye ve mahalledeki bazı evlere sızdı. Sızıntı ile beraber oluşan koku mahallelileri tedirgin etti.

34 EV TAHLİYE EDİLDİ

İhbar üzerine bölgeye BOTAŞ, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede 180 haneli mahalledeki 34 ev, petrol sızıntısı tespit edilerek tahliye edildi. Mahallede önlem alan ekiplerin petrol boru hattındaki onarım çalışmaları devam ediyor.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır yaptığı açıklamada, "Boru hattına yıldırım çarpması sonucu sızıntı meydana geldi. Şu anda AFAD ve belediye ekiplerinin çalışması devam ediyor. Ham petrol mahalledeki bazı evlere sızdı ve 34 haneyi boşalttık. Tehlike arz eden herhangi bir durum yok. BOTAŞ teknik ekibi geldi onların da çalışması başladı" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Gökçedere Mahallesinde, 12 Aralık 2018 tarihinde 19.00 sularında Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hattına yıldırım düşmesi sonucu boru hattında delinme meydana gelmiştir. Herhangi bir patlama veya yangın riski olmayan olayda delinmeye bağlı olarak bir miktar ham petrol akıntısı oluşmuş, BOTAŞ ekipleri müdahale ederek gerekli önlemleri almıştır. Çevredeki vatandaşlarımız olaya ilişkin bilgilendirilmiş olup, süreç dikkat ve özenle takip edilmektedir. Olay yerinde BOTAŞ ekiplerinin yanı sıra olasılıkları değerlendirmek amacıyla AFAD ve güvenlik amacıyla Jandarma tarafından tedbirler alınmıştır."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler