Ankara'da tren faciası: 9 ölü, 86 yaralı

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolünden dönen lokomotif ile çarpıştı. Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan kazada 9 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakan Turhan kazanın sinyalizasyon nedeniyle olup olmadığına yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı . Tren kazasıyla ilgili kusuru bulunduğu gerekçesiyle TCDD personeli 3 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 13.12.2018 - 07:33
Abone Ol google-news

<video:1168704>

 

Ankara'da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpıştı. Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti, 86 kişi yaralandı. Kazayla ilgili kusuru bulunduğu gerekçesiyle TCDD personeli 3 kişi gözaltına alındı.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN İSİMLERİ

Yüksek Hızlı Tren makinistleri Adem Yaşar, Hulusi Beler, Kadir Ünal ve yolcular Yusuf Yetim, Tahsin Ertaş, Arif Kahan Ertik, Berahitdin Albayrak, Kübra Yılmaz, Ebru Erdem Ersan kazada yaşamını yitirdi.

YARALILARDAN BAZILARI TABURCU OLDU

Sağlık Bakanı Koca, Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren kazasında yaralananlardan 7'sinin daha taburcu olduğunu 27 kişinin tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Koca, Twitter'daki paylaşımında, "Bugün hepimizi üzüntüye boğan tren kazasında yaralananlardan 7'si daha taburcu oldu. Toplam 27 kişinin tedavisi devam etmekte olup, 2'sinin durumu ciddiyetini korumaktadır." ifadelerine yer verdi.

<haber-yatay:1169038,1168902>

BAKAN TURHAN'DAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, tren kazasının olduğu yerde yaptığı açıklamada, "Saat: 06:30'da Ankara Garı'ndan Konya'ya hareket eden trenimiz saat: 06:36 sularında Yenimahalle ilçemiz Motor İstasyonu civarında yol kontrolünden dönen lokomotifimiz ile kafa kafa çarpışarak elim bir kaza meydana gelmiştir. Kaza yerinde saat 10:00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist arkadaşımız, 5 yolcumuz hayatını kaybetmiştir. Hastaneye 48 yolcu sevk edilmiş bunlardan biri de hastanede maalesef hayatını kaybetmiştir. Toplam 9 vatandaşmız şu anda bu kaza  sonucunda hayatını kaybetmiştir. Olayın nedeni ile ilgili gerekli  araştırma ve inceleme çalışmalarına başlanmıştır. "diye konuştu. 

O SORUYU CEVAPSIZ BIRAKTI

Bakan Turhan kzanın nedeninin sinyalizyon olup olmadığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Bakan Turhan, kazanın sinyalizasyon nedeniyle olup olmadığına yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı.

<haber-dikey:1168529,1168532>

'ÜST GEÇİT TRENİN ÜSTÜNE ÇÖKTÜ'

Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken bazı vagonlar da devrildi.

Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu.

DEDEKTÖR KÖPEKLER DE KULLANILIYOR

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalarda dedektör köpekler de kullanılıyor. Ayrıca enkaz çevresinde ambulanslar bekletiliyor. Trende 206 yolcunun bulunduğu öğrenildi.

 

 

Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edildi. Sabah saatlerinde Vali Vasip Şahin ölü sayısını 4 olarak açıklamıştı.  

DEHŞET ANINI BÖYLE ANLATTI - VİDEO


<video:1168554>
Yaşadığı dehşeti anlatan bir görgü tanığı "6. vagondaydım. Trenin hızı azdı birden trenin raydan çıktığını fark ettik. Sanırım 1. vagonun üstüne köprü çöküyor. Üst geçit çöküyor trenin üstüne." 

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler