Yarım santim Ankara’ya yetti: Eğitime kar tatili

Yılın ilk karında başkentteki belediyeler sınıfta kaldı. Ankara Valisi Vasip Şahin, kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Ankara'da okulların tatil edildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 13.12.2018 - 23:28
Abone Ol google-news

Başkente yılın ilk karı düşerken yerel seçimlere hazırlanan belediyeler sınıfta kaldı. Şehir içinde yarım santimetreye bile ulaşmayan kar buza dönüşünce, yeterli tuzlama yapılmadığı için başkentlileri yollarda bıraktı. Yurttaş duraklara yığıldı ancak doluluk nedeniyle ne otobüslere binebildi ne de dolmuşlara.

Taksiler ise yollar bir yana duraklarda bile yoktu. Yurttaş, “Bu kadar karda böyleyse, yoğun karda ne olacak? Bu kış nasıl geçecek” diyerek tepki gösterdi.

Taksi şoförleri, ne caddelerin ne de sokakların tuzlandığına işaret ederek “Ana caddelerde araçlar gidip geldikçe kar biraz olsun eridi. Tuzlama yok. Ara sokaklara giremiyoruz. Girdiğimizde yolda kalıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi. Yürüyerek işyerlerine gitmek isteyen başkenttiler, kaldırımlar da tuzlanmadığı için düşe kalka işyerlerine ulaşmaya çalıştı. Düşüp yaralananlar oldu. Başkentte Batıkent başta olmak üzere birçok semtte ringlerde de aksamalar oldu. Ring otobüsleri ara sokaklara giremedi. Yolcuların yürüyerek ulaşmak zorunda kaldıkları metrolarda da yoğunluk oluştu.

Ankara Valisi Şahin, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, "Meteorolojik tahminlere göre ilimizde bu gece başlayıp yarın öğlene kadar sürecek kuvvetli kar yağışı ve buzlanma beklenmekte olup öğrenci ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yarın(Cuma günü) ilimiz genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir" ifadelerini kullandı.

<haber-yatay:1169647>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler