Tahir Elçi cinayetinin artık bir faili var var

Diyarbakır Barosu Başkanı avukat Cihan Aydın, öldürülen Tahir Elçi soruşturmasında, İngiltere'nin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü'nden bilimsel rapor aldıklarını belirterek "Bizim açımızdan bu saatten sonra, bilimsel verilerle desteklenmiş, bir ve birden fazla fail var. Dolayısıyla Cumhuriyet savcısından bu rapor doğrultusunda failleri çağırıp derhal şüpheli olarak ifadelerini almasını ve bu kişilerin tutuklanmasını talep edeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 14.12.2018 - 13:45
Abone Ol google-news



Diyarbakır Baro Başkanı avukat Tahir Elçi'nin, 28 Kasım 2015 tarihinde katledilmesinin ardından, baro öncülüğünde gerçekleştirilen arma etkinliklerinin 154'üncüsü gerçekleştirildi. Diyarbakır Adliyesi önündeki "Tahir Elçi İnrsan Hakları Kürsüsü" adıyla gerçekleştirilen etkinliğe, 10/17 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında, İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Hak İnisiyatifi ve Diyarbakır Tabip Odası yöneticilerinin yanı sıra Diyarbakır Barosu Başkanı avukat Cihan Aydın ve baroya kayıtlı avukatlar da katıldı. Anmaya katılanlar her hafta olduğu gibi, üzerinde Kürtçe ve Türkçe "Seni Unutmayacağız" yazılı siyah pankart açtı.

Anmada konuşan Cihan Aydın, İngiltere Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü uzmanları tarafından, Elçi'nin öldürüldüğü ana ilişkin tüm ses, video, basın yayın arşivi, tanık ifadeleri ve açık kaynaklardan edililen bilgiler ışığında hazırlanan bilimsel raporun tamamlandığını ve kendilerine ulaştırıldığını söyledi. Raporu tercüme ettirdiklerini açıklayan Aydın, şöyle dedi:

"Yazılı ve görsel medyada yer alanlar, tanık ifadeleri, açık kaynak araştırmasında elde edilen bilgi ve belgeler, daha önceki yönetimimiz taraf ından, bundan yaklaşık iki yıl önce Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü'ne gönderilmişti. Bugün, buna ilişkin hazırlanan rapor elimize geçti. Biz biraz sonra rapordaki tespitleri soruşturma savcısına dilekçe ile vereceğiz. Raporda ne var derseniz, detay veremeyeceğim, bunun detaylarını daha sonra açıklayacağız. Ancak şunu söyleyebilirim. Dosya kapsamına giren bilgilerden, görüntülerden, seslerden, belgelerden bir derleme yapıldı. Bu derlemeler sonucunda, yapılan bilimsel değerlendirmeler sonucunda, sayın başkanımızın öldürülmesine sebep olan muhtemel failler, muhtemel şüphelilerin kimler olabileceği konusunda bir neticeye varıldı. Biz bu raporu soruşturma savcısına sunacağız. Bizim açımızdan bu saatten sonra, bilimsel verilerle desteklenmiş, bir ve birden fazla fail var. Dolayısıyla cumhuriyet savcısından bu rapor doğrultusunda failleri çağırıp derhal şüpheli olarak ifadelerini almasını ve bu kişilerin tutuklanmasını talep edeceğiz"
Anmaya katılanlar daha sonra 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Aydın eylemin ardından hazırladıkları dilekçeyi ve tercüme ettirdikleri raporu, Tahir Elçi cinayetini soruşturan savcıya teslim etti.

.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler