Erdoğan'dan Kaşıkçı açıklaması: Dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kudüs Konferansı'nda konuştu. Recep Tayyip Erdoğan; Kaşıkçı cinayeti kanıtlarıyla ilgili Suudi yetkililere seslendi: Dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz...

Yayınlanma: 14.12.2018 - 15:58
Abone Ol google-news

<video:1170480>

 

 

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-BM Adil olamaz onun için reforma ihtiyacı var. Ne Amerika ne İsrail ikinci dünya savaşı sırasında yaşananlardan dolayı hesabı Filistin'e kesemez.

-Gazze sahilinde top oynayanlara bomba atmak insanlık suçudur.

-Bizim medeniyetimizde asla dininden, ırkından dolayı kimseye ayrımcılık yapılmaz.

Cemal Kaşıkçı

-Başkonsoloslukta alçakça şehit oldu. Dışarda nişanlısı bekliyordu. Nikah muamelesini yapmak için içeriye girdi. Bizi aradılar gerek babaya gerek oğula herkese anlattık. Özel temsilcileri geldi. Kendilerine anlattık. Elimizdeki bütün belgeleri dinlettik. Bu 15 kişinin İstanbul'da ne işi var. Bu katili siz biliyorsunuz. 

"BU KATİLİ SİZ BİLİYORSUNUZ" - VİDEO

<video:1170451>

-Yerli işçibirlikçi kimdir? açıklayın dedim. İddia eden sizsiniz. Açıklayamadılar. 'Cemal Kaşıkçı başkonsolosluktan çıktı' dediler. E çocuk mu Cemal Kaşıkçı? Dışarıda nişanlısı var. Bunlar milleti enayi sanıyor. Bu millet hesabı sormasını bilir.

-Ve tabi dedik ki biz herkese açığız. Suudi Arabistan almak istedi, kusura bakmayın o kadar değil. Dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz. Verelim de ondan sonra bunları yok mu edeceksiniz?

-Kendi istihbarat şefi bile bu bir felaket, bu adam uyuşturulmuş, böyle bir şey yapılamaz diyor. Adam açık açık "ben kesmesini iyi bilirim" diyor. Niye? Çünkü bir morg mensubu. Bu adam asker, üst düzey. Bunların hepsi kayıtlarda var. Eninde sonunda denilen yere geldiler. Şimdi ABD senatosu ne diyor? Suudi yönetimini şimdi suçluyor.

-Kendi istihbarat şefi bile 'bu adam uyuşturulmuştur' dedi.

-ABD de diyor 'bu işin faili odur'. buradan çok şey çıkacak. İnsanlık buna artık tahammül edemez.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler