'Açık Gardırop'un kapıları herkese açık

Kadıköy’de yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere hizmet veren Açık Gardırop, afet ve yangın gibi acil durumlarda il ve ilçe dışında ihtiyaç duyan kişilere de yardım elini uzatıyor.

Yayınlanma: 14.12.2018 - 22:11
Abone Ol google-news

Kadıköy Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkesi ile hayata geçirdiği projelerinden biri olan Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası, uzun yıllardır kıyafet, ayakkabı ve oyuncak gibi malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, dayanışmanın en güzel örneklerinden birini gösteriyor.
Kadıköylüler ile ihtiyaç sahibi kişiler arasında bir yardımlaşma köprüsü görevini sürdüren mağaza Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak bağış sistemi doğrultusunda çalışıyor. Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası, Kadıköy’ün birçok noktasına yerleştirilen giysi, ayakkabı, tekstil kumbaralarından gelen ve bağışçıların verdiği ürünleri elden geçiriyor, kullanılamayacak durumda olanları ayrıştırıyor, temiz olmayan giysi ve tekstil ürünlerini de kuru temizlemeye gönderiyor.

Her ihtiyaca yer var

Yapılan ayrıştırma ve temizleme işlemlerinin ardından ürünler raf ve beden sistemine göre düzenleniyor. Mağazada kadın, erkek ve çocuk giysileri, ayakkabı, çanta, oyuncak ve tekstil ürünleri bulunuyor. Tekstil ürünleri içerisinde ise perdeden havluya, yorgandan battaniyeye, yastıktan nevresim takımına kadar ürünler yer alıyor.

Mağazaya sıfır giysi, ayakkabı, kırtasiye ve kitap bağışları da yapılıyor. Yapılan bağışlar ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte olması şartıyla kabul ediliyorken giysi bağışlarında kullanılmış çorap ve iç çamaşırı gibi ürünler kabul edilmiyor. Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası Adres: Eğitim Mahallesi Ahsen Çıkmazı Sokak, Sadıkoğlu Plaza 4 No: 2/3, (0216) 545 72 28


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler