Bozkurt Güvenç'e veda

Türkiye’nin kültür hayatının son 50 yılına damgasını vuran antropolog, akademisyen, mimar, eleştirmen ve yazar Prof. Dr. Bozkurt Güvenç (92), öğrencilerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 14.12.2018 - 22:27
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi’nin kurucularından Güvenç için ilk tören Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi’nde yapıldı. Törene Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, gazetemiz vakıf yönetim kurulu üyesi ve yazarı Mustafa Balbay ile yazarlarımız Orhan Bursalı, Özlem Yüzak ile Güvenç ailesi, Bozkurt Güvenç’in öğrencileri ve akademisyenler katıldı. 

Törende Güvenç’in öğrencileri ve ailesi yaşamından kesitlerle hocalarını anlattı. Güvenç’in son doktora öğrencisi Prof. Dr. Suavi Aydın, “Bizi inşa eden odur. Hocamız, eğitimcidir, mimardır, matematik hocasıdır. Bizler Bozkurt Hoca’nın sayesinde varız. 12 Eylül’de özenerek kurduğu bölümü kapatmaya kalktılar. Direndi ve bölümü korudu” dedi.

Güvenç’in kızı Çağ Akyol, “Babamın beni en çok etkileyen yanı yaşam sevgisi, iyimserliği ve ilgi duyduğu her şeyi büyük bir adanmışlık ve heyecanla ele almasıydı. Bu çerçevede aklıma ilk gelen kendisine duyduğum hayranlıktır” diye konuştu.

Tören’de salonda bulunan Güvenç’in naaşı önünde selam durduktan sonra konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen de şöyle konuştu: “Siz olmasaydınız, Hacettepe Üniversitesi olmazdı. Siz olmasaydınız, Hacettepe bu kadar özgürlükçü genlere sahip sosyal bilimleri olmazdı.” 

NÖBET TUTTULAR

Tören boyunca Hacettepe Üniversitesi öğrencileri Bozkurt Güvenç’in naaşı başında nöbet tutarken, törenin ardından Güvenç öğrencilerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Güvenç, Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı Aile Kabristanı’nda gözyaşları ile defnedildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler