'Anayasal hakkınızı kullanın' ve 'barışçıl eylem yapın' diyenler hedef oldu

Barışçıl eylem çağrısı yaparak Anayasal hak vurgusu yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Fox TV spikeri Fatih Portakal'ın açıklamalarının ardından Cumhur İttifakı'ndan tehdit gibi sözler gelmeye devam ediyor. Devlet Bahçeli'nin "Sarı yelek giyen çıplak yatmayı göze almalıdır" sözlerinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Gezi olaylarında Bay Kemal orada. Şimdi yine bunların hazırlığı içindeler. Boşuna bekliyorsunuz. Bu yollara tevessül ettiğinizde bedelini çok ağır ödetiriz" dedi.

Yayınlanma: 15.12.2018 - 16:31
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Denizli'de yaptığı konuşmada barışçıl eylem çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve FOX TV spikeri Fatih Portakal'ı hedef gösterdi. 

<haber-dikey:1171270>

''Sokağa davet ediyorlar. Bu ne terbiyesizliktir''

Erdoğan, işçileri Anayasal haklarını kullanarak sokağa çıkmaya davet eden Kılıçdaroğlu için  "Nerede Türkiye'ye karşı bir girişim varsa CHP orada. Milli çıkarlarımıza yönelik sabotaj varsa CHP orada. Fransa'da 'Sarı Yelekliler' var CHP orada. Gezi olaylarında Bay Kemal orada. Şimdi yine bunların hazırlığı içindeler. Boşuna bekliyorsunuz. Bu yollara tevessül ettiğinizde bedelini çok ağır ödetiriz. Çıkmışlar sokağa davet ediyorlar. Bu ne terbiyesizliktir. Ahlaksıza bak. Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecektir"  dedi. 

''Burası Paris mi?'' 

Konuşmasında "Yargı gereken cevabı verecektir"  diyen Erdoğan Fatih Portakal için de çok sert ifadeler kullandı. Erdoğan, "Bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor ahlaksıza bak. Sen ne yapıyorsun, burası Paris mi? Gezi olaylarında, 15 Temmuz'da zaten herkes dersini aldı. Bu tür olaylara girişenler bunun bedelini ağır öderler'' dedi. 

Kılıçdaroğlu'ndan Anayasal hak çağrısı 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, işçileri anayasal haklarını kullanarak sokağa çıkmaya davet etmişti. Kılıçdaroğlu Ankara'daki İnsan Hakları ve Adalet Çalıştayı'nda şunları şöylemişti: "Bir devlet benim çalışma hakkımı teslim etmiyorsa, sosyal devlet olma anlayışından uzaklaşmış demektir. En çok isyan etmesi gereken sendikalar. Anayasa, çalışma ve dinlenme hakkı var diyor. İnsaf ya, bütün meydanların dolması lazım. Şimdi diyecekler ki, 'Kılıçdaroğlu işçileri isyana teşvik ediyor'... Eğer siz kendi haklarınıza sahip çıkmıyorsanız kimse vermez. İnsanlık tarihi hak arama mücadelesi tarihidir. Siz anayasanın sizlere tanıdığı hakka dahi sahip çıkmıyorsanız bir sorun var demektir. Bütün meydanların dolması gerekiyor. Kimse kusura bakmasın bütün bunlar karşısında işçiler sokağa çıkmıyorsa o işçiler işçi değildir."

 "Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları protesto edelim"

Fox TV spikeri Fatih Portakal da canlı yayında Fransa'daki Sarı Yelekliler eylemini hatırlatarak "Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa? Kaç kişi çıkar sokağa Allah aşkına söyler misiniz? Bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya ve yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da farketmiyor açıkçası" demişti.

Portakal'ın bu sözlerinden sonra AKP'ye yakın dernekler suç duyurusunda bulunmuştu. Birçok tehdit alan Portakal, "Canıma bir şey gelmesinden korkuyorum' demişti.

"Sarı rüya görenler..."

MHP Lideri Devlet Bahçeli de Fransa'da düzenlenen 'Sarı Yelekler' protestolarını hatırlatarak Türkiye'de sokağa çıkmak isteyenleri tehdit etmişti.  Bahçeli, "Sarı rüyalar görenler karşılarında bizi bulacak" demişti. 

"Çıplak yatmayı göze almalıdır" 

Bahçeli "Fransa’yı baştan ayağa saran ve diğer Avrupa ülkelerine sıçrayan Sarı Yelek terörüne özenen varsa, bunun bedelini çok ağır ödeyeceklerini de şimdiden ifade etmek isterim. Sarı yelek giyen çıplak yatmayı göze almalıdır" ifadelerini kullanmıştı. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler